Fordulóponthoz érkezhet Gyárfás Tamás pere, ahol kielemezték a hangfelvételeket, amelyek Portik Tamás állítását bizonyítanák. Ezen kívül egy különösen védett tanút is kihallgattak, akinek az élete és a családja is veszélybe kerülne, ha kiszivárogna a neve.

Fenyő János meggyilkolása

Az ügyészség a mostani eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. Az biztos, hogy Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Portik Tamás rosszul lett

Gyárfás és Portik tárgyalása nem kezdődhetett el időben a mai napon, mert utóbbi nem érezte jól magát, Covid gyanút állapítottak meg nála a börtönben az orvosok.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A börtönből követte a tárgyalást

Portik egyébként a Büntetésvégrehajtási Intézet egyik cellájából kommandósok felügyelete mellett videón kísérte figyelemmel a tárgyalást, így hallhatja a tanúk és szakértők vallomását, és maga is kérdezhet és közbeszólhat.

Cáfolták a Covid-gyanút

Miután a bíró visszaérkezett a tárgyalóterembe, elmondta, hogy felső légúti fertőzése van Portik Tamásnak és cáfolta a Covid-gyanút. A bíró így közölte Portikkal, hogy nincs akadálya a tárgyalás folytatásának, így az el is kezdődött – írja a Blikk.

Manipulált hangfelvételek

A védelem által felkért műszaki szakértő véleménye szerint, a bizonyítékok között szereplő egyik mikrokazettán lévő hangfelvételeket manipulálták, átmásolták, összesen 29 helyen szakad meg a felvétel. A többi hangfelvételnél viszont nem történt semmilyen manipuláció a szakértő szerint.

A felvételeket júliusban játszották el

A Portik által 2003-ban rögzített 6 beszélgetés mintegy 500 percnyi hanganyagát júliusban hallgatta meg a törvényszék. Portik Tamás azt állítja, hogy a rendőrség és egy bűnöző társa bízta meg azzal, hogy felvételt készítve próbáljon terhelő mondatokat kiszedni Gyárfásból.

Ilyenek hangoznak el a felvételen

„Te most azt akarod velem megértetni, hogy én pszichopata módra elmentem, vaktában megkerestem egy embert, direkt nem mondom ki az, hogy kit, hogy megnyugtassalak, hátha valaki lemagnóz minket. Igen. Vaktában elmentem egy emberhez, megoldottam a te problémádat, kerestél 8 milliárd forintot ezen az ügyön” – mondja Portik a felvételen, amelyre Gyárfás azt válaszolta akkor, hogy: „Azóta boldogan élek”.

Ironikus kijelentés

Gyárfás a törvényszéken határozottan állította, hogy ekkor csupán ironizált, ez egy ironikus kijelentés volt. Hiszen több szövetség és szervezet sikeres vezetője volt, jómódban élt. 

Különlegesen védett tanú

A mai tárgyaláson egy különösen védett tanút is kihallgatták, aki az ügy kulcsfigurájának számít. A tanú viszont azt kérte, hogy távolítsák el a tárgyalóteremből a sajtó képviselőit, mert ha kiszivárogna a neve, az rá és a családjára nézve is súlyos veszélyt jelentene. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Gyárfás Tamás – Forrás: BPK