Hosszú és kemény betegsége ellen rendíthetetlenül és végtelen kitartással küzdött, de sajnos elérte ereje végét. Most már a szivárványhíd másik oldaláról vigyáz családjára és emléke örökké köztünk él! Ezekkel a sorokkal jelentette be családja, hogy elhunyt Földesi-Vizi Viktória, a hazai lovas élet egyik ismert alakja. Szerettei és barátai az oltásokat okolják a tragédiáért.

„Kitartással küzdött”

„Drága Barátok/Ismerősök, ezer sebből vérző szívvel kell tudatnom veletek, hogy Viki a tegnapi nap folyamán elhunyt. Hosszú és kemény betegsége ellen rendíthetetlenül és végtelen kitartással küzdött, de sajnos elérte ereje végét. Most már a szivárványhíd másik oldaláról vigyáz családjára és emléke örökké köztünk él!” – adta közre a szívszorító hírt néhány napja a lány családja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hosszú ideje volt beteg

„Soha nem gondoltam, hogy el fog jönni ez a pillanat, hogy végső búcsút kell vennem tőle, arra meg pláne nem, hogy ilyen hamar. Akik ismerték, valószínűleg tudták, hogy hosszú ideje tartó betegséggel küzdött, ami sajnos október 20-án győzedelmeskedett felette. Azonban betegségét igyekezett a legkevésbé mutatni, ugyanolyan tűzzel, és energiával élte az életét, ahogy azelőtt” – kezdte visszaemlékező írását a szakág weboldalán az elhunyt lovas sportolótársa, Meleg Réka.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sikerek Csömör környékén

Földesi-Vizi Viktória a Csömör környéki versenyek aktív résztvevője volt több mint 10 évig, nagyrészt Kópé nevű lovával, aki jövőre a 24. életévét tölti be, és továbbra is kirobbanó formában van. a nagyobb sikereket Málna nevű kancája hozta neki. 2020-ban kategória felnőtt bajnok lett a páros, 2022-ben harmadik helyezett lett.

Kihozta a maximumot minden helyzetből

„Igazi versenyző volt, mindig a lehető legnagyobb precizitással lovagolt a négyszögben, nagyon gyorsan alkalmazkodva a ló aktuális állapotához, és kihozva a maximumot minden helyzetből. Ugyanakkor a legnagyobb koncentráció mellett is előfordult vele egy-egy eltévedés, ami nagyon emlékezetesre sikerült, okozva pár vidám percet a közönségnek. De, mint minden hirtelen helyzetből, ezekből is a legnagyobb higgadtsággal és rá jellemző lazasággal vágta ki magát” – írta a pályatárs.

A társaság lelke volt

„Ő volt az, aki a lelke volt egy-egy társaságnak, és biztos vagyok benne, hogy akik ismerték, őriznek magukban néhány vidám pillanatot, amit átélhettek vele. Szeretném, ha bárkinek eszébe jut, ezek az emlékek jöjjenek elő vele kapcsolatban, én magam is így igyekszem feldolgozni a hiányát, és az űrt, amit a szívemben hagyott” – folytatódik az írás.

Fentről is vigyáz a lovakra

„A lovak jelentették a világot neki. Mindig alázattal és szeretettel, ugyanakkor következetesen bánt a lovaival. A lovak soha nem szenvedtek hiányt semmiben, minden lónak ilyen felelősségteljes gazdát kívánnék, mint amilyen ő volt. És tudom, hogy most odafentről is vigyáz rájuk” – olvashattuk a visszaemlékezésben.

Továbbviszi az emlékét

„Hálás vagyok az életnek, hogy ha csak ilyen rövid időre is, de ismerhettem, részese lehettem a sikereinek, és most, hogy már nincs köztünk, az emlékét továbbvihetem. Szeretném, ha mindenki, aki ismerte olyan szeretettel emlékezne meg róla, amilyen szeretettel és nyitottsággal ő az emberek felé fordult” – zárul a cikk a dijlovasok.hu oldalon.  

Megdöbbentő gondolatok

Az elhunyt nő néhány nappal halála előtt, október 15-én ezt írta: „Érdemes lejjebb görgetni és a szemellenzőket levenni. Három Pfizer…… a KK meg Nobel-díjat kap… Felvetetném vele a cipőmet, ahogy az életemért küzdök olyan betegséggel, amit nem láttak még se itthon, se külföldön!”

„Az őszinte részvét itt kevés”

„Ő azt szerette volna, h tudják, mi okozta a halálát, mi tette beteggé. Az őszinte részvét itt kevés. Nem volt egyedül a problémával, de majd’ mindenki hallgat” – írta egy hozzászóló. „Az én húgom is 16-án váratlanul, egyik napról a másikra, meghalt. Neki sem volt semmi különösebb baja az oltás előtt, sportoló, úszóedző volt” – tette hozzá egy kommentelő.

Tünet nélkül

„Nagyon sok ártatlan ember életét lehetne megmenteni, ha tennénk is érte, hogy soha többet ilyesmit ne tudjanak elkövetni az emberiséggel. Négy munkatársam halt meg hirtelen 6 hónap leforgása alatt (33-44 év közöttiek), a méregkoktél miatt! Olyan is volt közöttük, akinek abszolút semmilyen tünete nem volt előzőleg, csak összeesett edzés közben!” – fogalmazott az elhunyt sportember egyik ismerőse.

Igazságtalan az élet

„El kellett telnie egy pár napnak, hogy egyáltalán fel tudjam fogni. Őszintén csodáltam azt a lendületet és elszántságot, amivel annyi mindenben sikeres tudtál lenni. Nagy igazságtalanság az élettől, hogy ilyen hamar elszólított. Nyugodj békében!” – zárult a részvétnyilvánítások sora. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Földesi-Vizi Viktória. Fotó: Facebook