Újabb megdöbbentő részletek derültek ki az egyik legbrutálisabb magyar gyilkossági ügyről. Egy 17 éves lány másfél évtizede tűnt el Szegedről, a gyilkosát most vették őrizetbe. A fiatalt saját testvére ölte meg Budapesten egy vita hevében, párja és gyermeke a szomszéd szobában volt, amikor feldarabolta a holttestet.

Eltűnt a 17 éves lány

A Kékvillogó.hu adott hírt arról csütörtökön, hogy pont került az egyik legbrutálisabb magyar gyilkossági ügy végére. Egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2008. október 13-án este arról, hogy 17 éves lánya aznap elindult ugyan az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról. A rendőrök a következő hónapokban feltérképezték az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, hiszen nem volt kizárható, hogy bűncselekmény történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Emberölési történet körvonalazódott

A lány bátyjának és akkori élettársának későbbi elszámoltatása során egy emberölési történet kezdett kirajzolódni. Eszerint a fiatal lány eltűnésének napján 24 éves bátyjával annak budapesti lakására ment, ahol hónapokig bujkált, mert nem akart tovább együtt élni az édesanyjával. Velük lakott testvérének élettársa és közös gyermekük is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem hagyták el a lakást

A lányt eltűnése miatt, addig fiútestvérét vagyon elleni bűncselekmények miatt körözték, ezért nem hagyták el a lakást. A család fenntartásáról a férfi élettársa gondoskodott. A bevételek növelése érdekében János többször próbálta prostitúciós tevékenységre rávenni húgát, aki ezt nem akarta.

Halálos veszekedés

2009 áprilisában is emiatt veszekedtek a testvérek. A vita hevében a férfi olyan súlyosan bántalmazta a fiatal lányt, hogy az életét vesztette. A vallomások során kiderült: a gyilkos párja, Hajnalka arra ért haza, hogy Erika holtan fekszik az előszobában. A pár nem akarta jelenteni a történteket a hatóságoknak, a férfi arra jutott, hogy eltünteti a holttestet.

A lakás egyik szobájában tette

A tettes a daraboláshoz az otthon található eszközökön kívül speciális, éles tárgyakat, takarófóliát, illetve húsdarálására és mixelésére alkalmas háztartási kisgépet vásárolt. Anatómiai ismeretek nélkül állt neki a lakás egyik szobájában a holttest feldarabolásának. Élettársa ezalatt a másik szobában volt az egyéves gyermekükkel.

Elrejtette, megsemmisítette

A gyanúsított feldarabolta a holttestet, egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg.

Buszsofőrként dolgozott Budapesten

A borzalmas tettet hosszú évekig titok fedte. P. Jánosnak azóta három gyereke született, de már elvált a feleségétől, az elmúlt időszakban Budapesten élt és dolgozott buszsofőrként. „Munkásszállón élt, a családi életéről annyit tudtam, hogy már nincs jóban a volt feleségével, de a gyerekeit időközönként látta. Nagyon nyugodt embernek ismertem, sosem gondoltam volna, hogy képes ilyen szörnyűségre, gyilkolni” – mondta a Blikknek a férfi egyik ismerőse.

Tagadja a bűncselekmény elkövetését

A napokban letartóztatásba helyezett P. János tagadja a bűncselekmény elkövetését, volt párja, Hajnalka ugyanakkor részletes vallomást tett. Ő napjainkban egy vidéki településen él a három gyermekükkel és az új férjével.

A szülei nem érhették meg

 „A szüleik sokáig keresték szegény Erikát, a végsőkig reménykedtek abban, hogy csak egy kis időre eltűnt és hamarosan előkerül. Nem érhették meg, hogy kiderüljön a szörnyű igazság. Az anyjuk két éve hunyt el, az apjuk, a testvérem pedig már korábban meghalt” – emlékezett vissza az egyik hozzátartozó a lapnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az eltűnt, majd megölt lány. Fotó: police.hu