Újabb vasúti baleset történt a fővárosban. A Nyugati pályaudvarról 18:08-kor Monorra elindult vonat Kőbánya-Kispesten, indulást követően elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – az esti órákban – a ceglédi vonalon közlekedő járatoknál 20-40 perccel hosszabb menetidőre, kimaradó járatokra kell számítani.

Gázolás Kőbánya-Kispesten

A Nyugati pályaudvarról 18:08-kor Monorra elindult S50-es vonat (2718) Kőbánya-Kispesten, indulást követően elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – az esti órákban – a ceglédi vonalon közlekedő járatoknál 20-40 perccel hosszabb menetidőre, kimaradó járatokra kell számítani, írja a Mávinform. Az elgázolt ember állapotáról még nem érkeztek hírek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Idős házaspár halt meg

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról a borzasztó tragédiáról, ami a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban történt szerdán. A baleset áldozata egy idős házaspár volt. A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.” 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Működött a sorompó

A Nyugati pályaudvarról Szobon át Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A balesetben érintett EC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át pótlóbuszra. 

Gázolás Rákospalota-Újpest állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról október végén, hogy Rákospalota-Újpest állomáson egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelésig az állomáson csak korlátozottan, a szokásostól eltérő vágányokon közlekedtek a vonatok. 

„Mennek, mint a birka”

„Ma csak két közlekedőt húztam vissza a vonat elől. Külvilág kizárva, fejhallgató, telefon simogatás. és nem csak fiatalok. Mennek, tényleg, mint a birka” – fogalmazott egy dühös kommentelő.

„Ez az állomás veszélyes”

„Évek óta hiába mondom, hogy ez az állomás életveszélyes. Tömegek a keskeny peronon. Sosem értem, hogy a francnak kell a keskeny peronok között várakozni. Ráérek odamenni, ha bemondták” – tette hozzá egy tapasztalt utazó.

Gázolás Miskolcon is

A Miskolcról 20:42-kor a Keleti pályaudvarra továbbindult Tokaj InterCity Miskolc-Rendező pályaudvaron elütött egy embert. A vonat utasait átszállították a következő, Miskolcról a Keleti pályaudvarra tartó személyvonatra. A helyszínelés végéig a miskolci fővonalon néhány késő esti vonat menetideje meghosszabbodott. A helyszínelés Miskolcnál hajnali háromkor ért véget.

Harkakötönynél is megtörtént

A Külsőhalasról Kecskemétre elindult InterRégió (IR 7896) Harkakötöny közelében elgázolt egy embert. A balesetben érintett vonatot a hatóság tovább engedte, de jelentős, 140 perces késése miatt csak Kiskunfélegyházáig közlekedett, ahonnan utasai egy következő Napfény IC-vel utazhattak tovább. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI