Szörnyű tűzeset lett a vége egy gyertyagyújtásnak Káposztásmegyeren. Egy özvegy asszony elhunyt férjére emlékezett és közben kigyulladt a lakás. A nőt a panelház nyolcadik emeletéről kellett kimenteni, házi kedvencei viszont nem élték túl a balesetet. Beszámolónk végén láthatják a helyszínen készült megrázó fotókat.

Tűz a lakótelepen

Tűz keletkezett egy társasházi lakásban Budapest negyedik kerületében, a Nádasdy Kálmán utcában. Mintegy tizenöt négyzetméterre terjedtek ki a lángok, amelyeket egy vízsugárral elfojtottak a fővárosi hivatásos tűzoltók. Az eset során két ember megsérült – írta közleményében a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megmenekült az asszony

A helyszínről származó információk szerint a tűzoltók egy 50 év körüli asszonyt menekítettek ki az épületből, akit végül kórházba szállítottak. A fővárosi tűzoltók pár perc alatt a helyszínre érkeztek és gyorsan cselekedtek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas volt a füst

„Hatalmas volt a füst és a lángok. Jó is, hogy siettek a tűzoltók, ugyanis a játszótér melletti háztömb legfelső emeletén égett egy lakás, amiben bent volt még egy asszony. A nő ki tudott menekülni a folyosóra, onnan hozták ki” – mesélte egy szemtanú.

Gyertyát gyújtott

Lapinformációk szerint a tüzet az okozhatta, hogy az asszony mindenszentekkor gyertyát gyújtott az otthonában. A mentősök sokáig próbálták őt stabilizálni. Végül oxigént kapott és a saját lábán sétált el a mentőautóig.

Elpusztultak a kiscicák

„Sajnos a lakásban rajta kívül még a három kiscicája is ott volt, akiket családtagként szeretett. Ők elpusztultak a tűzben. Borzasztó az, ami történt. Nekem nagyon nagy félelmem, hogy leég a lakás, amikor mondjuk nem vagyok otthon. Sajnálom a nénit, lehet, hogy nincs is hová mennie így, hogy ez történt” – tette hozzá a nő a Borsnak.

Összefogás Káposztásmegyeren

Sziasztok! A Nádasdy Kálmán utca 21-ben szerdán kiégett lakás tulajdonosának keresek segítséget. Szombaton és vasárnapra kellenének segítőkezek. Ha kis időre tudsz jönni nekik az is nagy segítség. Zsákok, bútorok lehordása lenne a feladat – olvashattuk a bejegyzést pénteken az egyik kerületi közösségi csoportban.

Étkezéssel is segítenek

„Mi is szeretnénk csatlakozni a segítséget nyújtó lakótársakhoz! Várjuk az étteremben a pórul járt családot, szeretnénk nekik ingyenes étkezést biztosítani! Ha olvassa ezt kérjük keressen meg bennünket!” – írta a Sógor Vendéglő a Facebookon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a tűzeset helyszíne. Fotók: Facebook és Katasztrófavédelem