Szombat délelőtt fél tízkor közúti igazoltatás során leintettek a rendőrök egy autóst Pesterzsébeten a Lázár utcában. Az autós azonban nem állt meg, hanem gázt adott. A rendőrök autóba vágták magukat és padlógázzal utána mentek, közben erősítést kértek.

Csak a jogsiját akarták megnézni

A pesterzsébeti járőrök december 20-án 9 óra 17 perckor akartak megállítani egy autót Budapest 20. kerületében, a Lázár utcában.

Ezen az útvonalon történhetett az üldözés

Gázt adott és elhajtott

A jármű vezetője nem állt meg, gázt adott, és elhajtott. A rendőrök több gépkocsival követték a menekülőt, miközben folyamatos rádiókapcsolatot tartottak egymással és a Tevékenység-irányítási Központtal.

Kiugrott az autóból és gyalog menekült tovább

A sofőr a 9. kerületi Kosárka sétányig jutott, itt kiugrott a kocsiból, és gyalog menekült tovább. A 20. és 23. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai pár száz méteren belül, az Aranyvirág sétányon fogták el 9 óra 33 perckor.

Piás vezetésért és lopásért börtönben kellett volna lennie

Hamar kiderült, hogy a sofőr miért nem akart megállni. A 28 éves H. Máté ellen két elfogatóparancs volt érvényben – ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia. 

Bevitték a börtönbe

A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indít eljárást. H. Mátét a büntetés-végrehajtási intézetbe viszik, hogy megkezdje korábban kiszabott szabadságvesztését.

Baleset lett a vége az üldözésnek

Legutóbb két napja írtunk budapesten történt autós üldözésről. Akkor a hajsza balesettel végződött az Astoriánál. A rendőrök elől menekülő autó egy villanyoszlopnak csapódott. 

Autós üldözés lövöldözéssel

Egy hónappal ezelőtt a Velencei-tónál volt autós üldözés. Erősítést kérünk! Hangzott a rendőrség rádiójában, amikor a Velencén leintett autós gázt adott, elsodort egy járőrt, majd autós üldözés következett lövöldözéssel. Végül több kilométerrel arrébb megállították és hat kiló marihuánát találtak nála. A rendőrség videóját ide kattintva nézheted meg.

Fának csapódott az üldözött autó

Október elején is autós üldözés történt Budapesten, akkor az Üllúi úton száguldoztak. A beszámolók szerint rendőrök elől menekülő Suzuki egy fának csapódott, az autó egyik utasát a mentők kórházba szállították.

Kiemelt kép: illusztráció