A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal a kiszombori férfival szemben, aki átengedte 12 éves gyermekének a vezetést, majd balesetet szenvedtek.

Apja átadta a volánt

2020. augusztus 2-án délután Makó belterületén, az 53 éves férfi megengedte 12 éves kislányának, hogy a volán mögé üljön, míg az apa az anyósülésen foglalt helyet. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Nekiment egy fának

Miután a gyermek felületesen ismerte a jármű működését, egy pillanat alatt beindította azt, majd az autó rögtön egy fának ütközött. A balesetben a gyermek könnyű sérüléseket szenvedett. A makói nyomozók az apát gyanúsítottként hallgatták ki, aki a cselekmény elkövetését elismerte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vádemelést javasolnak

A férfinak kiskorú veszélyeztetése bűntett és a járművezetés tiltott átengedése vétség bűncselekmények elkövetése miatt kell felelnie. Az eljárás iratait a rendőrök napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

13 évesen vezetett

Korábban arról írtunk, hogy egy személygépkocsit vezető 13 éves gyerekre lettek figyelmesek a füzesgyarmati rendőrök tavaly, május 17-én, a Kiss Ernő utcában.

Édesanyja adta át a volánt

Mint kiderült, a kislány édesanyja ismerősének kocsiját vezette, aki maga engedte meg a gyereknek, hogy beüljön a volán mögé. A terv az volt, hogy egészen az utca végéig vezeti majd a kamasz a kölcsönkocsit, ahol majd, forgalom híján, nyugodtan megfordulhat, anélkül, hogy baj történne.

Eljárás indult a férfi ellen

A férfi ráadásul nem is ült a gyerek mellett, kívülről figyelte a műveletet, elmondása szerint ő úgy tudta, a kislány korábban is vezetett már autót. A rendőrök járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a szeghalmi, 57 éves férfi ellen, aki kihallgatásán elmondta: megbánta tettét.

15 évesen vitte anyját

Idén februárban egy anya többször rávette 15 éves fiát, hogy vezesse a család autóját. A fiú Zalaegerszegről vitte kocsival az anyját Padárra a rokonokhoz.

Kétszer el volt már tiltva

A nő tudta, hogy fia engedély nélküli vezetés és más szabálysértések miatt kétszeresen el volt tiltva a vezetéstől. Sőt, azzal is tisztában volt, hogy a fia eltiltás hatálya alatti újabb szabálysértése miatt kétszeresen is el van tiltva a vezetéstől.

A fiú mégis vezetett

Ennek ellenére a fiú is volán mögé ült. Útközben azonban egy igazoltatásnál kiderült, hogy nincs jogosítványa és büntetés hatálya alatt is áll. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: a makói baleset felvétele – Forrás: police.hu