A fiú már többször el volt tiltva a vezetéstől. Anyja azonban újra rávette az engedély nélküli vezetésre. Egy ellenőrzésen azonban újra lebukott a nő, így vádat emelnek ellene.

Már tavaly vezetett

Az előzményekről azt lehet tudni, hogy a zalaegerszegi nő már tavaly nyáron rávette fiát a vezetésre. Zalaegerszegről vitte kocsival az anyját Padárra a rokonokhoz. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Tudta, de nem érdekelte

A nő tudta, hogy fia engedély nélküli vezetés és más szabálysértések miatt kétszeresen el volt tiltva a vezetéstől. Sőt, azzal is tisztában volt, hogy a fia eltiltás hatálya alatti újabb szabálysértése miatt kétszeresen is el van tiltva a vezetéstől – írja a 24.hu oldal.

A fiú mégis vezetett

Ennek ellenére a fiú is volán mögé ült. Útközben azonban egy igazoltatásnál kiderült, hogy nincs jogosítványa és büntetés hatálya alatt is áll.

Újra eltiltották

A Zalaegerszegi Járásbíróság eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt szabott ki 25 ezer forint pénzbírságot a fiúra. Emellett harmadszorra is eltiltották a vezetéstől.

Veszélyeztette a gyerekét

A nő azzal, hogy újra rávette a fiát a szabálysértésre, súlyosan veszélyeztette a gyermek erkölcsi fejlődését. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség ezért kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az anya ellen.

11 éves a volán mögött

Hasonló felelőtlenséget művelt egy nő ez év januárjában, amikor hagyta 11 éves fia vezessen a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A gyereket az ölébe ültette, és hagyta, hogy ő vezessen a forgalomban.

Sokáig haladtak így

Több, mint 10 kilométeren keresztül mentek így 60 km/h-ás sebességgel. A nő ellen szabálysértési eljárás indult.

Óriási veszélynek tette ki

Egy vezetéstechnikus szerint ilyen sebességnél vészfékezés következtében egy gyerek meg is halhat. Ekkor olyan erőteljes lassulás állhat be, hogy egy felnőtt súlya, annak 25-szörösével nyomódik a gyereknek, azaz össze is tud préselődni egy kiskorú.

Nem először vezetett

Kiderült, fiát óvodás kora óta hagyta alkalomszerűen így vezetni. A rendőrség szerint eddig csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció