A Miskolci Törvényszék jogerősen három év börtönre ítélte azt a próbaidős rendőrt, aki ittasan vezetett és okozott halálos balesetet Sárospatakon. A férfi az ítélet értelmében feltételesen szabadságra bocsátható, ha letöltötte büntetésének legalább felét.

Elvette a kulcsot

A baleset estéjén a próbaidős rendőr és barátja együtt italoztak. Később az elkövető magához vette barátja apjának slusszkulcsát. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Gyorsabban hajtott az előírtnál

A két férfi beült az autóba, majd elindultak Sárospatak belvárosa felé. Az elkövető a megengedettnél gyorsabban hajtott – olvasható a 24.hu oldalon.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy fának ütköztek

A próbaidős rendőr az egyik kanyarban elvesztette az uralmát a jármű felett. Végül egy fának csapódtak.

A rendőr barátja elhunyt

A sértett már a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az elkövető súlyos sérüléseket szenvedett.

Három évet kapott

A férfit a járásbíróság halált okozó ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt három év börtönre ítélte. Emellett három évre eltiltották a közügyektől és a közúti vezetéstől.

Enyhítést szerettek volna

Az ügyész súlyosbítást kért a bíróság ítéletével szemben. A vádlott és védője részben a férfi felmentéséért, részben a büntetés enyhítése miatt fellebbezett.

Pontosan állapították meg a tényeket

A Miskolci Törvényszék a szóbeli indoklásában fejtette ki álláspontját az ügyről. A törvényszék szerint elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket.

A büntetés maradt

Emellett alaposan feltárta a büntetés kiszabása során értékelendő enyhítő és súlyosító körülményeket. A kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes, ezért nem kerülhetett sor a büntetés megváltoztatására.

Jogerőre emelkedett

A törvényszék ítélete értelmében a büntetés fele részének letöltése után az elkövető feltételes szabadságra bocsátható. Az ítélet jogerős. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció