Az Ajkai Járási Ügyészség rablás súlyosabban minősülő esete és könnyű testi sértés miatt emelt vádat két 18 éves fiatallal szemben. A vádlottak 2020. október 9-én késő éjszaka raboltak ki egy férfit Ajkán. Egyiküknek szexuális kényszerítés miatt is felelnie kell.

Először cigarettát kértek

A vádirat szerint a fiatalok este 11 után mentek el egy helyi kocsmából. Ekkor figyeltek fel a sértettre, akitől az egyikük cigarettát kért. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A férfi buszpályaudvart kereste

A 60-as éveiben járó férfi közölte velük, nem dohányzik. A férfi ezután megkérdezte a fiatalokat, hogy merre van a buszpályaudvar – írja az ugyeszseg.hu oldal.

Eldöntötték, hogy kirabolják

Utána a vádlottak a belvárosba mentek, amikor újra meglátták az autóbuszállomásnál a férfit. Ekkor vetette fel az egyik fiatal, hogy vegyék el a férfi pénzét. A másik támogatta az ötletet.

Sötétben támadtak rá

Követték az áldozatot, majd buszpályaudvar előtti parkban utolérték. Egy sötét résznél rátámadtak, az egyik elkövető ököllel fejen ütötte a sértettet. A férfi földre került, ahol mindkét vádlott többször megrúgta és megütötte az áldozatot.

Nem sikerült elmenekülni

A sértettnek végül sikerült felállnia. Futva próbált menekülni, de utolérték őt. Ismét bántalmazták, majd a férfi újra a földre került.

Tovább ütötték

A két elkövető továbbra is ütötte és szidalmazta a sértettet. Egyikük végül szexuális cselekmény eltűrésére akarta kényszeríteni.

A férfinak sikerült ellenállni

A sértett ellenállt ennek. Ezután a támadó letett erről a szándékáról.

Kevés pénzt vettek el

A társ átkutatta a férfi zsebeit, és az talált 500 forintot elvette tőle. Az ajkai rendőrök nem sokkal a bűncselekmény után elkapták a fiatalokat.

Fegyházbüntetést kaphatnak

Az áldozat 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy beismerésük és tárgyalásról történő lemondásuk esetén az Ajkai Járásbíróság a szexuális kényszerítéssel is vádolt elkövetőt 9 év, míg társát 8 év fegyházbüntetésre ítélje. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció