A 15. kerületi rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint milliókkal csapott be egy idős asszonyt. A férfi nem először károsíthatott meg idős embereket.

Gyógyhatású termékeket adtak el

Csavart vitt a feltételezett tettes abba a sajnos nem ismeretlen csalási módszerbe, amikor gyógyulni vágyó, idős embereknek a valós ár többszöröséért adnak el gyógyhatásúnak mondott termékeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csalt a cégvezető

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a 26 éves K. Zoltán egy ilyen termékeket forgalmazó cég vezetőjeként 2020 novemberében találkozott egy 85 éves asszonnyal.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átverték az idős asszonyt

A néni korábban is többször vásárolt eszközöket, amelyekről azt állították neki, hogy gyógyító hatásúak.

Ügyvédre kérte a pénzt

A férfi lakásán kereste fel a nyugdíjast, és azt ígérte, segít visszaszerezni a drágán vett termékek árát. Amikor egy újabb alkalommal meglátogatta a nénit, ügyvédi költségre hivatkozva több mint tízmillió forintot vitt el tőle, hogy majd jelentkezik a visszajáróval.

Elfogták a férfit

Az idős asszony végül 2021 áprilisáig várt, utána feljelentést tett. A 15.  kerületi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, K. Zoltánt július 1-jén fogták el.

Őrizetbe vették

A férfit jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított, aki ellen hasonló csalások miatt több eljárás folyt korábban, tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Lecsaptak a bandára

2020 nyarán leplezett le a rendőrség egy bandát Pest megyében, ők is időseket károsítottak meg. A gyanú szerint a banda tagjai külföldön bujkáló „főnökeik” utasításait követték. A 38 éves, gödöllői B. Andrásra, a 39 éves, péceli B. Ottóra, valamint a 38 éves, péceli G. Istvánra a futár szerepe hárult. Ők voltak, akik az előzőleg külföldről kezdeményezett, közlekedési balesetre hivatkozó és pénzt vagy értékeket kicsaló telefonhívások után felkeresték az átvert időseket.

Ékszereket is vittek magukkal

Begyűjtötték tőlük több millió forintos megtakarításaikat, alkalmanként ékszereiket, a pénz nagy része a bandavezéreket illette, ám a küldöncök is megkapták belőle jussukat. A nők, a 49 éves, budapesti illetőségű G. Erika, az 51 éves, szintén fővárosi N. Istvánné, valamint a 36 éves, gödöllői H. Renáta dolga a futárok által leszállított ékszerek értékesítése volt.

Eljárás indult ellenük

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás, a rendőrök kezdeményezik letartóztatásukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a 15. kerületi csaló elfogása – Forrás: police.hu