Jogerősen négy év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a két holland férfit, akik százmillió forintnyi drogot akartak elpasszolni a Sziget Fesztiválon 2019 nyarán.

Rábeszélte társát a csempészésre

Az ítélet szerint az idősebb férfi 2019-ben Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és MDMA-tartalmú tablettát (ecstasyt) szerzett be, majd rávette társát, hogy segítsen a drogot Magyarországra hozni.

A biztonsági szolgálat figyelt fel rájuk

A férfiak kifejezetten az augusztusi Sziget Fesztiválra hozták az „árut”. Miután a rendezvény biztonsági szolgálata felfigyelt a drogárusok tevékenységére, a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatta őket.

A sátorban tartották a drogot

A fiatalok ruházatából, sátrából, az általuk bérelt széfből és a gépkocsijukból jelentős mennyiségű kábítószert, az értékesítéshez használt eszközöket, árlistákat, valamint készpénzt foglaltak le.

10 és 8 év fegyházat kért az ügyész

A Fővárosi Főügyészség a főbűnösre tíz, az ismert futóra pedig nyolc év fegyházat kért arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket.

Ez is érdekelhet

Vérfagyasztó: saját apja életét oltotta ki egy férfi Balatonszemesen

Elsőfokon 5 évet kaptak

A két férfi beismerte a bűnösségét és tavaly nyáron öt év fegyházra ítélték őket elsőfokon. A táblabíróság négy év börtönre enyhítette a bűnösségét beismerő hollandok büntetését azzal, hogy a büntetésük kétharmada után bocsáthatók leghamarabb szabadon feltételesen.

Hollandiában szeretnék letölteni büntetésüket

A terheltek kérelmet terjesztettek elő, hogy Hollandiában tölthessék le a büntetésüket, ezt másodfokú bíróság haladéktalanul továbbította az Igazságügyi Minisztérium felé.

A rendőrség egy videót is nyilvánosságra hozott a két férfi elfogásáról

Kiemelt kép: Sziget Fesztivál – Forrás: MTI