Felmentette a minősített emberölés vádja alól a Szolnoki Törvényszék azt a harmincas éveiben járó kunszentmártoni nőt, aki 2019 novemberében megölte a hároméves kisfiát. A bíróság arra a megállapításra jutott, hogy a nő nem büntethető a kóros elmeállapota miatt, ezért elrendelte az asszony kényszergyógykezelését.

Mellkason szúrta a gyerekét

T. Júliának az a tévképzete támadt, hogy a kisfiát „megszállta az ördög”., ezért egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a gyerekét.

Az asszony Kunszentmártonon élt

“Azt hittem, lidércálom”

„Egy pillanatig azt hittem, ez egy lidérces álom.  Az inge felül szét volt szakítva, a mellkasa közepén egy vízszintes vágás húzódott” –mondta az eset után a gyászoló édesapa.

A párja kért segítséget

Amikor a párja hazaért és meglátta, mi történt, felkapta a vérző gyereket és a közeli presszóba rohant segítséget kérni. Hiába érkezett azonban gyorsan a helyszínre egy mentőautó és egy mentőhelikopter is, már nem tudták megmenteni a kisfiú életét.

A kocsmában megpróbálták újraéleszteni

Majd így folytatta: „A teremben óriási lett a kétségbeesés, de valaki felkiáltott: „Egészségügyis vagyok, kezdjük meg azonnal az újjáélesztést!” Én a gyerek pulzusát figyeltem, a szakember pedig finom mozdulatokkal elkezdte nyomkodni a mellkasát. Egyszer, kétszer még éreztem nagyon halvány lüktetést a csuklójánál, de lehet, hogy ezt most már csak képzelem. Közben valaki mentőt is hívott, ők pillanatok alatt a helyszínen voltak, hosszú időn át minden megtettek a kicsiért, de sajnos sikertelenül” – írta a LikeNews.hu.

Kóros elmeállapotban követte el a gyilkosságot

A nyomozás során igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg és megállapították, hogy a nő a bűncselekményt olyan kóros elmeállapotban követte el, ami kizárta beszámítási képességét. A bíróság zárt tárgyaláson hozott ítéletet.

Nem büntethető

Az ítélet indokolása szerint, a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint nem büntethető, aki a büntetendő cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában követi el, amely képtelenné teszi cselekménye következményeinek a felismerésére, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A döntés nem jogerős

Az ítéletet az ügyészség, az elkövető és a védője is tudomásul vette. Az asszony élettársa nem volt jelen a tárgyaláson, mivel a kényszergyógykezelés ellen ő is fellebbezhet, így a döntés még nem jogerős.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu