Rettenetes tragédia történt az egyik Bács-Kiskun megyei középiskolában, miután a mindenki által kedvelt 52 éves tanárnő egy online tartott tornaóra közben életét vesztette. A történteket legalább húsz diák nézte végig.

Online óra közben történt a tragédia

Döbbenetes tragédia rázta meg hétfő reggel azt a Bács-Kiskun megyei középiskolát, amelynek oktatói közül az egyik épp egy online órán lett rosszul és vesztette életét. Az 52 éves tanárnő 17 éves diákokat tanított, de egy ponton rosszul lett, leesett a székről, és a férje rohant be hozzá, hogy megmentse az életét, azonban sajnos nem sikerült neki – írja a Borsonline.

Végignézték a tanulók

„Körülbelül negyedóra telhetett el az órából, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna, aztán pedig leesett a székről” – idézte fel a lapnak a történteket az egyik 11. osztályos diák, aki ott volt az online órán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindent láttak

A tanuló szerint az eseményeket azért láthatták és hallották olyan tisztán, mert a tanárnő mindig bekapcsolta a kameráját és a mikrofonját az online órákhoz. Ugyanakkor a bekapcsolt eszközökkel a diákok is segítséget tudtak kérni.

Segítséget kértek

A diák azzal folytatta, hogy amikor látták, a tanárnőjük elveszíti az eszméletét, rögtön segítségért kiabáltak, többen fel is hívták telefonon, amire nagyjából fél percen belül berontott a férj a szomszédos szobából.

Nem tudtak rajta segíteni

Miután a diákok szóltak a tanárnő férjének, a férfi azonnal értesítette a mentőket, és meg is kezdte a nő újraélesztését, azonban rajta ő sem és a kiérkező mentősök sem tudtak segíteni. A diák azt is elmesélte, hogy a férfinek természetesen nem az volt az első dolga, hogy kikapcsolja a kamerát, a tanulók maguktól szakították meg a videóhívást.

Mindenki szerette

„Mindig életvidám, nagyon kedves és szerethető személyisége volt. Mindemellett következetesen végezte a munkáját, tényleg mindenki szerette. Felfoghatatlan számunkra, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen megtörténhet” – mesélte a lapnak az egyik diák, aki azt is hozzátette, hogy a közelmúltban többször is elmaradt órájuk amiatt, mert a tanárnőnek vizsgálatokra kellett mennie.

Szívultrahangon járt

A megszólaló diák úgy tudja, szívultrahangot csináltak a tanárnőn, de abban nem biztos, hogy a tanárnőnek milyen betegsége, baja lehetett volna, mivel a nő mindig azt mondta nekik, hogy nincs semmi baj az eredményeivel. A diák szerint elképzelhető, hogy most is a szívével történt valami, ám olyan szóbeszédeket is hallott már, amelyek szerint a tanárnőnek már volt korábban epilepsziás rohama is volt.

Gyászba borult az iskola

A tragédiában elhunyt tanárnő egy végzős osztálynak is az osztályfőnöke volt, de nemcsak ők, hanem az egész iskola döbbenten áll a felfoghatatlan események előtt. A Bors megkereste az iskolát is, azonban kegyeleti okokra hivatkozva nem nyilatkoztak az ügyben. A lap az Országos Mentőszolgálatot is megkereste, akik a következőt válaszolták:

Percek alatt kint volt a mentők

„A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az ott tartózkodó férfitól az ötvenes éveiben járó nő újraélesztését, akivel a mentésirányító a mentők kiérkezéséig végig telefonos kapcsolatban volt, sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem sikerült megmenteni az életét” – nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat.

Pszichológus segíthet

A lap megkérdezett egy szakértőt is, azzal kapcsolatosan, hogyan tudják feldolgozni a történteket a diákok, és azt felelte, hogy a szakemberek abban tudnak segíteni, hogy az érzések ne elfojtásra kerüljenek, hanem a lehetővé kell tenni, hogy ezek a múlt részévé tudjanak válni. A szakértő továbbá úgy gondolja, segíteni kell a diákoknak, mivel „olyasmit éltek meg, amivel előtte még sohasem találkoztak, soha sem szembesültek” – mondta.

Kiemelt kép: Mentőautó – Forrás: BudaPestkörnyéke