Megszólalt a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként elítélt K. Endre. A korábbi igazgatóhelyettest első és másodfokon 3 év 4 hónap börtönre ítélték, a Kúria pedig helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el.

Ártatlannak vallja magát

„Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” – mondta a kényszerítés és zsarolás miatt jogerősen elítélt férfi, aki  arról is beszélt a Blikknek, hogy „maga is mélységesen elítéli a pedofíliát”, és „sajnálja, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérez az áldozatokkal”.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyerekeket molesztáltak

A korábban közösségi oldalon publikált nyilatkozatában is megerősíti ezt, valamint azt is, hogy a volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt „személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt” – állítja K. Endre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tehetett semmit

K. Endre szerint jogerős bírói végzés mondja ki, hogy „nem az igazgató pedofil cselekményeiről, hanem csak az ellene indult eljárásról, nyomozásról volt tudomása”. Emiatt ő már nem tehetett semmit, vallja, mivel „akkor már a hatóságok kezében volt az ügy”.

Végig tagadott

Az is elmondta, hogy a bíróság előtt is végig tagadta, hogy „bármilyen hamis vallomást is írt volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akart ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet”. Ezzel szemben egyébként a Kúria ítéletében többek közt az szerepel, hogy K. Endre volt az, aki megíratott egy hamis vallomást az egyik gyerekkel ezzel a szöveggel: „én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki.”

Nem mondja meg

Ezt a hamis vallomást pedig a saját irodájában akarta aláíratni az érintett gyerekekkel. Arra a kérdésre, akkor ki írt, íratott ilyen vallomásokat, „most nem szeretnék választ adni” – mondta az egykori igazgatóhelyettes.  Az ítéleti tényállás sem mondta ki azt, hogy az igazgató jelenlétében bármit is alá akartam volna íratni egyetlen gyerekkel is.

Sajnálja a történteket

K. Endre, zárásként kijelentette, nagyon sajnálja, hogy a kegyelmi döntés miatt Novák Katalinnak és Varga Juditnak le kellett mondania, illetve az „őt ért médiakampány hatására” elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe.

Lefogta a gyerekeket?

„Gyakorlatilag lefogta a gyerekeket, hogy más bánthassa őket. Ott tartotta, oda csalogatta és kényszerítette, hogy a törvényes védelmet se kaphassák meg a gyerekek” – mondta Bárnai Árpád, a bicskei gyermekotthon egyik volt alkalmazottja K. Endréről az RTL Házon kívül adásában vasárnap.

Mást állít a nevelő

A nevelő a műsorban azt mondta, hogy már 2010-ben megtudta, hogy az igazgató molesztálta az egyik gyereket. Akkor ő ezt szóvá tette K. Endrének, akivel a beszélgetés veszekedéssé fajult. K. Endre azt akarta elérni, hogy senkinek ne mondja el, amit hallott. Egy ott dolgozó pszichológussal és egy irodai dolgozóval megpróbáltak segíteni az áldozatoknak.  De később az igazgató és K. Endre ellenük hangolta a gyerekeket és azt is elérte, hogy a gyerekek visszavonják a vallomásukat, és a rendőrségi vizsgálatot akkor eredmény nélkül lezárták. 

Öngyilkos lett az egyik áldozat

Bárnai Árpád ekkor távozott az intézménytől, a neki segítő kolléganőjét kirúgták. Végül öt évvel később, 2016-ban az egyik bántalmazott gyerek öngyilkos lett, a vonat elé vetette magát. Ekkor, egy másik, szintén molesztált gyerek, Pop Mert tett rendőrségi feljelentést, és ksőbb ez vezetett az igazgató és helyettese jogerős elítéléséhez.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ügy eltitkolásán ügyködött

Pop Mert is megszólalt a műsorban, ahol többek között elmondta, K. Endréről, hogy egyáltalán nem érdekelte, mi történik a rá bízott gyerekekkel, kizárólag az foglalkoztatta, nehogy a molesztálási ügy kijusson az intézmény falai közül. Hogy mit mondtak még K. Endréről egykori kollégái, azt ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: bicskei gyermekotthon