Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a 2. kerületben, a hatósági boncolás megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Kábítószert fogyaszthatott

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A helyszínen felmerült a gyanú, hogy az elhunyt kábító hatású anyagot fogyasztott. A rendőrséghez február 11-én délben érkezett bejelentés egy 2. kerületi társasház lakójától arról, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Késsel hadonászott

A járőrök kiérkezésekor a férfi mindkét kezében kést tartott, ezért felszólították, hogy dobja el azokat. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket. A járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megkezdték az újraélesztését

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette.

Hatósági boncolás

A BRFK nyomozást indított, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

Igazoltatás Gödön

Ahogy a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, a dunakeszi rendőrök 2023. november 30-án este igazoltattak egy sofőrt Gödön, akiről tudták, hogy korábban eltiltották a járművezetéstől. A rendőrség közleménye szerint a férfi később nem akart kiszállni a kocsiból, és támadólag lépett fel az intézkedő rendőrökkel szemben. Ezután a zavart férfi ellenállását a rendőrök megtörték, bilincselték és a szolgálati autóba ültették. 

Megpróbálták újraéleszteni

Az őrjöngő férfi percekkel később meghalt. A rendőrök próbálták újraéleszteni a sofőrt, és azonnal mentőt hívtak. De sem a zsaruk, sem a mentősök nem tudtak segíteni rajta.

Kábítószert találtak az autóban

Az elhunyt férfi autójának átvizsgálásakor a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak. A mentősök szerint a tudatmódosító szer használata magyarázattal szolgálhat a sofőr rosszullétére és zavart állapotára is. 

Tragédia Zuglóban

Tavaly nyáron rendőri intézkedés közben vesztette életét egy őrjöngő rabló Zuglóban. A 37 éves férfit a Fráter György téren, a lakók érték tetten betörés közben és visszatartották, amíg kiértek a rendőrök. Az elkövető ellenállt, elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben, nem sokkal később azonban eszméletét vesztette, majd meghalt.

A mentők sem tudták újraéleszteni

A 37 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, így a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését. Időközben megérkeztek a rendőrök által értesített mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi 13 óra 32 perckor a helyszínen életét vesztette, ezért értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció