Egy lakásbetörés, betöréses lopás elkövetésének elsődleges indítéka, motivációja a vagyonszerzés, ezért természetesen előfordul, hogy ismert emberek esnek egy betörés áldozatául. A lakásbetörések száma az utóbbi 10 évben csökkenő tendenciát mutat –  derül ki a Lechner Tudásközpont által üzemeltetett Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattárból.

2011: a csúcspont

2011-ben a bejelentett betöréses lopások száma, majdnem elérte a 45 ezret Magyarországon. Akkor az RTL Klub műsorvezetője, Nádai Anikó is átélt egy ilyen esetet. A korábbi villalakó egy buliból ért haza fáradtan az egyik barátnőjével, majd arra ébredt hajnalban, hogy egy idegen is van a lakásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagyon megrémült a műsorvezető

„Arra ébredtem, hogy valaki mászkál a lakásban. Rettentően megijedtem, de fogalmam sem volt, hogy ilyen helyzetben mit kell tenni. Órákon keresztül vártuk, hogy odaérjenek a rendőrök. De nem jöttek! Pedig azt mondta a diszpécser, hogy szerencsére nincs sok esetük. Legalább négyszer hívtam őket, majd az utolsó beszélgetés alkalmával megköszöntem a közbenjárást, és mondtam, hogy ha eddig nem jöttek, akkor már ne is jöjjenek” – nyilatkozta az eset után Anikó.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak a bébiszitter és a gyerek volt otthon

A tévés műsorvezető, Hajdú Péter és ex-felesége, Sarka Kata egy étteremben voltak, amikor kapták a hírt az egyik szomszédjuktól, hogy betörtek a lakásukba, ahol a kisfiúk, Dávid és a bébiszitter tartózkodott. Kata már korábban felfigyelt egy gyanús nőre és férfira, akik a házuk körül kémkedtek, de akkor még nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Hajdúék egyből hazasiettek, de addigra már a bátor bébiszitter megoldotta a problémát.

Mint egy akciófilmben

A nő a kerítésen keresztül mászott be Hajdúékhoz, majd őrjöngeni kezdett a lakásban, ahol a bébiszitter a kisfiúval a kezében próbálta kizavarni a betörőt. A nő végük elhagyta a házat, majd egy lopott motorral távozott a helyszínről a tettestárásával együtt.

A luxusfeleség sem úszta meg

2019 augusztusában törtek be Vasvári Vivien irodájába, aki teljesen kiborult az eset után. Az influenszer természetesen Instagramon is beszámolt a hírről, még a kamerafelvétel képét is megosztotta a betörőről és a követői segítségét kérte a felderítésben. Vivi annyit írt, hogy egy felbecsülhetetlen értéket vittek el a zuglói irodából, az viszont nem derült ki, hogy miről van szó.

Egy biciklit vittek el

Ugyanebben az évben Kökény Attila pestszentlőrinci házába is betörtek, ahol viszont csak a kertig jutottak az elkövetők, ahonnan az énekes fiának a biciklijét tulajdonították el. Attila egyből feljelentést tett a rendőrségen, de több dolog miatt is nagyon elkeseredett. A fia éveken keresztül spórolt erre a márkás biciklire, de az is megdöbbentette, hogy ezen a csendes, jóravaló, becsületes emberekkel teli környéken, ahol több mint 10 év élnek, ilyen megeshet.

Felforgatták a színésznő lakását

Kovács Patrícia Facebookon osztotta meg annak idején a hírt, hogy még 2012 januárjában, arra ért haza a férjével, hogy felforgatták és kirabolták a lakásukat. A színésznő egy képet is feltöltött a közösségi oldalára, ahol jól látszik, hogy teljesen kipakolták a szekrényeit.

Elhatárolódott a sajtótól

Patrícia egyből törölte a posztját, miután az újságok is felkapták a hírt, ő csak a barátaival akarta tudatni az esetet. A színésznő azt nem árulta el, hogy pontosan milyen károkat okoztak a betőrök, de az biztos, hogy a kutyáinak nem esett baja.

Ma sokkal jobb a helyzet

A 2011-es majdnem 45 ezres csúcsértékhez képest, mostanában már sokkal jobb a helyzet. 2019 végéig mindössze 12 113 bejelentett betöréses rablás történt, ami jelentős javulás, de nem árt résen lenni mert a betörők mindig az alkalmat keresik! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Durva, ezt olvastad?

Kiemelt kép: Nádai Anikó – Forrás: Youtube/Hír7