Többszörösen minősülő emberölés, magánlaksértés és rongálás miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 33 éves férfival és 29 éves párjával szemben, akik megölték a férfi nagyapját a pénzéért. Az ügyészség szerint a támadóknak állandó anyagi nehézségeik voltak, de tudomásuk volt arról, hogy a férfi nagyapjának magas nyugdíja van és korábban nyereményjátékon egymillió forintot nyert.

Szegények voltak

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak voltak, és a férfi édesanyjának a sajószentpéteri lakásában laktak, azonban állandó anyagi gondokkal küszködtek. Alkalmi munkát végeztek, illetve amikor nem volt pénzük, a férfi édesanyja adott nekik egy keveset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tudtak a nagyapa pénzéről

A párosnak tudomása volt arról, hogy a férfi 83 éves nagyapjának – aki szintén Sajószentpéteren élt egyedül – magas nyugdíja van, jól takarékoskodott a pénzével, sőt korábban egy nyereményjátékon 1.000.000 forintot nyert, amelyet az otthonában tartott. A férfi elhatározta a párjával, hogy megszerzi a pénzét, ezért először azzal próbálkoztak, hogy megijesztik a nagypapát, ezzel őt rábírva arra, hogy elköltözzön egy idősotthonba.

Betörték az ablakát

2019. április elején a páros át is ment a nagyapa családi házához, majd a kerítését megrongálták, az épület egyik ablakát pedig betörték egy kővel, ezzel 50.000 forintot meghaladó kárt okozva. Erre a nagyapa tényleg megijedt, de még így sem volt hajlandó véglegesen elköltözni az idősotthonba.

Mindenképp pénz kellett nekik

Az elkövetők azonban türelmetlenek voltak, és bármi áron hozzá akartak jutni a nagyapa pénzéhez, ezért néhány nap elteltével, késő délután átmentek az ingatlanához, és odakészítettek a vízelvezető árokba rejtve egy feszítő vasat. Éjszaka visszatértek, amikorra mindketten nyugtatószereket fogyasztottak.

Kalapáccsal, ollóval és csípőfogóval érkeztek

A nagypapa családi házához magukkal vittek a tettesek kalapácsot, lemezvágó ollót, csípőfogót, valamint gumikesztyűt és lábzsákot, illetve a férfinél még volt egy 20 centiméteres konyhakés is. A férfi bemászott az udvarra, csengetett az ajtón, követte őt a nő is, majd betörték a az egyik hátsó ablakot, és azt kifeszítve bejutottak a házba. Keresték a pénzt, de azt sehol sem találták. Eközben a nagypapa a hálószobában aludt, nem ébredt fel a zajokra.

Féltek, hogy felismeri őket

A betörés során azonban a nő úgy vélte, hogy a nagyapa csak úgy tesz, mintha aludna, ezért attól tartva, hogy majd felismeri őket, megkérte a párját, hogy vágja fejbe az idős férfit. Az unoka ekkor egy 20×20 cm metlaki darabot vitt be az udvarról, és azt rádobta a férfi fejére.

Nem kímélték

Ezután az elkövetők pánikba estek, és a kés egymásnak adogatva mintegy 20 alkalommal a fején és a mellkasán is megszúrták áldozatukat, akinek a nyakát nagy erővel 4-szer is elvágták. A férfi a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette.

Tovább keresték a pénzt

Ezt követően a támadók tovább kutattak a nagyapa házában, de az elrejtett 1.390.000 Ft készpénzt nem találták meg. A zsákmányt még akkor sem sikerült megtalálniuk, amikor a 33 éves férfi még visszament a házba, és onnan végül ellopott 3 ezer forintot, egy karórát és egy aranygyűrűt.

Életfogytiglanra ítélnék őket

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, továbbá azt is, hogy a bíróság zárja ki az esetükben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így fogták el az elkövetőket

Kiemelt kép: Részlet a videóból