Sajtóértesülések szerint a Puskás Arénában, a foci Eb-n akart robbantani az a fiatal férfi, akit a TEK fogott el a fővárosban. A magyar terroristánál robbanószer is volt, és az ügyészség szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült.

Elfogták a tettest

Ahogy arról az elsők között beszámolt a BudaPestkörnyéke.hu hírportál elfogtak egy magyar terroristát Budapesten, akinél az ügyészség közleménye szerint robbanószer is volt. Az elkövetőt a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogták el: a célzott művelet során páncélozott járművekkel, állig felfegyverzett kommandósokkal és távirányítású robottal vonultak ki az elfogásához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kecskeméten is akcióztak

A TEK-esek ugyanakkor nemcsak Budapesten hajtottak végre akciót, hanem a 21 éves férfi szülő házánál, Kecskeméten is. A kiérkező rendőrök házkutatást tartottak, de a fiatalt a fővárosban fogták el – írja a Blikk.

EB-meccsen akart robbantani

kecskeméti hírportál értesülései szerint a 21 éves terrorista állítólag egy bombát akart robbantani az Európa Bajnokság egyik budapesti mérkőzésén.

70 ezer ember között akart robbantani

A Blikk szerint a terrorista a magyar-portugál mérkőzésen akarta végrehajtani a merényletet. A robbantás a Puskás Arénában történt volna legalább 67 ezer ember között, miközben a meccset további milliók nézték volna a képernyők előtt.

Jómódú környéken lakott

Az elfogásról készült videó alapján az látszik, hogy a fiatal férfi egy jómódú, kertvárosi részen lakott. A ház, amibe a TEK-esek behatoltak az utóbbi évtizedekben épülhetett, vagyis nem túl régi.

Őrizetbe vették

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint az ügyészség gyanúsítottként kihallgatta a férfit, aki terrorcselekmény elkövetésére készült. A tegnapi napon végrehajtott akciónak köszönhetően a fiatalt elfogták és őrizetbe vették.

Speciális eszközöket vetett be a TEK

Az ügyészség által közzétett videóból az látszik, hogy a TEK munkatársai sem tudták, mivel néznek szembe, ezért az akcióban különleges eszközöket is bevetettek. A művelet során bombakereső robot kísérte a páncélos kommandósokat, akik olyan speciális védőöltözetben voltak, amelyek még a robbanástól is megvédte volna őket.

Együtt hajtották végre az akciót

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben a TEK-esek bevetésével hajtotta végre az akciót a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Íme a TEK-esek akciója

Kiemelt kép: Részlet a videóból