A lángok villámgyorsan terjedtek a részben szalmából készült épületben. Mindenük odalett, a helyiek most gyűjtést szerveznek számukra. Egyelőre még nem tudni, hogy mitől keletkezett a tűz.

Éppen ki tudtak menekülni

Bohócdoktorként dolgozó férfi háza égett le csütörtökön Csobánkán. Felesége volt otthon, aki három gyerekükkel ki tudott menekülni a lángoló épületből, de mindenük odalett – hangzott el az RTL híradójának szombat esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szomorú látvány

Elégett játékok és gyerekcipők, elszenesedett gerendák és kitört ablakok: ezek annak a csütörtöki tűznek a nyomai, amelyről korábban mi is hírt adtunk. A lángok teljesen megsemmisítették a csobánkai család házát, szinte egy szempillantás alatt mindenük odalett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem átvitt értelemben mondja

„Csütörtök fél kettő körül hívott a feleségem, kicsit magából kikelve, hogy tűz van, és azt hittem, hogy ezt csak úgy átvitt értelemben érti, és amikor pánikszerűen hívott, kérdezte, hogy mi a tűzoltók száma, akkor értettem meg, hogy baj van” – nyilatkozta Reitter Zsolt.

Még cipőt sem tudtak az egyik gyerekre húzni

Hatan laktak itt. Amikor felcsaptak a lángok, az anya volt itthon három kisgyerekükkel, a negyedik éppen iskolában volt. Azonnal kimenekültek a házból. Egyikükre még cipőt sem tudott adni a nő a nagy sietségben. Mire a tűzoltók megérkeztek, a lángok addigra az egész házra átterjedtek.

Beteg gyerekeknél volt, amikor megtörtént a baj

A vályogépület fala ugyanis részben szalmából készült, és a gerendák környezete is szalmabálákkal volt kitöltve. A családapa 20 éve bohócdoktorként dolgozik, arra tette fel az életét, hogy a legelesettebbeknek segítsen. Csütörtökön is épp beteg gyerekekhez ment, ezért nem volt itthon.

A bohócfelszerelés megmaradt

Amikor én innen elmentem csütörtök délután, akkor egy bohócmunkára mentem, és ami a kocsiban volt, egy hátizsáknyi felszerelés, meg egy hangszer volt, ami megmaradt. És hát amikor először beszéltem az egyik kollégámmal, akkor ez volt az első dolog (…) hogy jól vagyunk, a ház leégett (…) a bohócfelszerelésem megmaradt” – tette hozzá.

Összefogtak a helyiek

Minden másuk odaveszett a tűzben. Átmenetileg a csobánkai Segítő Nővérek rendházban laknak, ahol meleg ételt és ruhákat is kapnak, a helyiek pedig összefogtak, gyűjtést szerveztek a bajba jutott családnak.

A leginkább pénz kellene

„Alapvetően a mindennapi megélhetésükhöz minden megvan, hiszen ételt kapnak. Nagyon sok ételadomány érkezik. Kaptak ruhákat, játékokat, papírírószereket – ugye vannak iskolás gyerekek is. És amire tényleg szükség van, azt gondolom, hogy ez az anyagi támogatás” – nyilatkozta Babos-Kaszab Veronika önkormányzati képviselő.

Itt tudsz segíteni

A család abban bízik, hogy idővel újjáépíthetik házukat és újra itt élhetnek majd. A tűz okait egyelőre vizsgálják. Ha szeretnél segíteni a családnak akkor az alábbi bankszámlaszámra utalva tudod megtenni: Reitter Zsolt, OTP 11773353-08103736; Iban: HU64117733530810373600000000; Swift kód: OTPVHUHB Közlemény: TŰZKÁR – ADOMÁNY

De kik is azok a bohócdoktorok?

Ők azok, akik gyerekkórházakban és idősek otthonába látogatnak el, hogy nevetést csempésszenek a betegek és a rászorulók életébe. Legtöbb esetben színészek vagy éppenséggel zenészek, akik muznka közben zenélnek, báboznak, bűvészkednek, vagy éppen zsonglőrködnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünket a pomázi tűzoltóság készítette.)