Teljesen leégett a Pest vármegyei Csobánkán egy családi ház csütörtökön. A tűzoltók több mint kilenc órán át oltották a lángokat, de az épület mentehetetlen volt. Egy egész család otthona vált lakhatatlanná.

Kora délután érkezett a riasztás

Február 9-én délután egy órakor érkezett a riasztás, hogy Csobánkán, az Akácos utcában ég egy családi ház. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Teljes egészében égett a családi ház

Mint a helyszínen kiderült: egy 90 négyzetméteres, könnyűszerkezetes családi ház égett teljes terjedelmében. A pomázi önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók öt vízsugárral azonnal megkezdték a tűz oltását.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tetőszerkezetre is átterjedt

A tűz a családi ház tetőszerkezetére is átterjedt. A családi ház falazata szalmából készült, a gerenda tartószerkezet szalmabálákkal volt kitöltve. A falazat és a falszigetelés beégett, amit a tűzoltók csak a szalmabálák kibontásával tudtak eloltani.

Maratoni hosszúságú oltás

A tűz oltása csaknem kilenc óra elteltével is tartott, tájékoztatott a Pomázi Tűzoltóság.  

Füstbe borult minden a ház környékén

Fotó: Pomázi Tűzoltóság

A családi ház falazata szalmából készült

Fotó: Pomázi Tűzoltóság

Volt dolguk bőven a lánglovagoknak

Fotó: Pomázi Tűzoltóság

Rokonokhoz költöztek

A család rokonokhoz költözött, mivel az épület lakhatatlanná vált. A szerencsétlenül járt család tagjai egyelőre nem tudják, hogyan lehetne újra otthonuk, ebben a helyzetben minden segítség jól jön nekik.

Az egész ház leégett

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület Zsámbék külterületén.

Ez okozhatta a tragédiát

Mire a tűzoltók kiérkeztek, az épület összedőlt, a romok alatt egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: tűz Csobánkán. Fotók: Pomázi Tűzoltóság