Át akarták verni őket, s ezt nem igazán tolerálták. Úgy döntöttek, saját kezükbe veszik az ügyintézést. Azonban nem számítottak arra, hogy a rendőrség már rajtuk van és csak a megfelelő pillanatot várják, hogy elfoghassák őket.

Jót akart keresni

Egy illegális üzlet miatt indítottak eljárást a zsaruk, eredetileg csalás miatt, de aztán később rájöttek, hogy valami sokkal súlyosabb dologról van szó. Egy eladó kétes eredetű fémet súlyos felárral akart továbbpasszolni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tettek mezejére léptek

Amikor a vevők erre rájöttek, akkor úgy döntöttek, hogy a maguk módszereivel próbálják meg visszaszerezni az előleget és rendezni a dolgot: mégpedig zsarolással. A budapesti éjszakai életben ismert két férfi a fémáruért átadott többmillió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nyomatékos példák

Azzal fenyegették meg, hogyha a pénzt nem adja meg nekik, akkor mind őt, mind a családját bántani fogják. A kilátásba helyezett erőszakot példákkal is nyomatékosították számára – bár azt nem részletezte a közlemény, hogy pontosan mik is voltak ezek.

Hamar elkapták őket

Azonban a fenyegetések beváltására már esélye sem volt az elkövetőknek, ugyanis a 44 éves és 48 éves budapesti férfin február 9-én rajtaütöttek a rendőrök, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak közreműködésével. Egyiküket 18. kerületi lakásán, másikukat Zuglóban, az utcán fogták el.

Már a rácsok mögött vannak

D. Gézát és K. Csabát zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrség azt is közölte, hogy a sértettek biztonsága érdekében minden törvényes lehetőséggel élni fognak.

Kihasználta a nehéz anyagi helyzetben lévőket

Bő egy éve pedig egy nagypályás zsarolót ítéltek több év börtönre. Mint korábban beszámoltunk róla, Nyírpilis polgármestere 2014-től a szabolcsi település polgármestereként kihasználta a nehéz anyagi helyzetben lévő lakosok sorsát. Úgy tudni több embernek hitelre adott pénzt és élelmiszert úgy, hogy később havonta ötven százalékkal több pénzt kért vissza tőlük.

Újabb hitelek és a csapda

Mivel a havi jövedelmüket az adósok teljes egészében a hitel visszafizetésére költötték, élelmiszert már csak a Beri családja érdekeltségébe tartozó boltból tudtak vásárolni ismét hitelre, így tovább növelve a tartozásukat.

Tetemes bűnlajstrom

A férfi mindezek mellett kihasználta azt is, hogy a helyi lakosság sok esetben nincs tisztában az ingatlan adásvétel jogi szabályozásával, ezért 2015-ben úgy kínált eladásra egy ingatlant, mintha arra feljogosították volna a ház valódi tulajdonosai. Három év szabadságvesztést kapott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a mostani, zuglói elfogás látható

Ez pedig a 18. kerületi elfogás

(Kiemelt képünk az előbbi videók egyikéből származnak.)