Három év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék Beri Róbertet, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis polgármesterét, zsarolás, uzsorás és bűncselekmények miatt.

Kihasználta a nehéz anyagi helyzetben lévőket

A férfi feltehetően 2014-től a szabolcsi település polgármestereként kihasználta a nehéz anyagi helyzetben lévő lakosok sorsát. Úgy tudni több embernek hitelre adott pénzt és élelmiszert úgy, hogy később havonta ötven százalékkal több pénzt kért vissza tőlük.

A LEGFRISSEBB BŰNÜGYI HÍREKET ITT TALÁLOD!

Újabb hitelek és a csapda

Mivel a havi jövedelmüket az adósok teljes egészében a hitel visszafizetésére költötték, élelmiszert már csak a Beri családja érdekeltségébe tartozó boltból tudtak vásárolni ismét hitelre, így tovább növelve a tartozásukat, írja a 24.hu.

További bűnök

A férfi mindezek mellett kihasználta azt is, hogy a helyi lakosság sok esetben nincs tisztában az ingatlan adásvétel jogi szabályozásával, ezért 2015-ben úgy kínált eladásra egy ingatlant, mintha arra feljogosították volna a ház valódi tulajdonosai.

FRISS!

Verekedésre bíztatta unokáját a nagymama – Ez várhat most rájuk

Ennyiért adott el egy házat

A vádlott a 650 ezer forint értékű ház vételárának havi 50 ezer forintonkénti törlesztésében állapodott meg a vevőként jelentkezett házaspárral, akik néhány hónap múlva már 540 ezer forintot meg is fizettek neki.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Kikapcsolták az áramot, így gyertyával világított a lakását felgyújtó férfi – Majdnem tragédia lett a vége

És ez még mind semmi

Azután, hogy a házaspár átmenetileg elköltözött a falubol, a polgármester újabb 600 ezer forintért továbbértékesítette az ingatlant egy helyi asszony számára. Az eredeti vevők persze később vissza akartak költözni, de a polgármester ekkor közölte velük, hogy a házat már eladta másnak, ennek ellenére mégis 105 ezer forintot követelt a pártól, az elmaradt törlesztőrészlet és kamatok címén. A házaspárnak nem volt ennyi pénze, félelmükben 25 ezer forintot mégis átadtak zsarolójuknak.

Kiemelt kép: Illusztráció