A Fővárosi Törvényszék első fokon 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki szexuális erőszakot követett el tizenkét év alatti kiskorúakkal szemben Óbudán.

Portásként dolgozott

A 62 éves L. Tibor portásként és kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában, ahol futballedzéseket és szakkört is tartott a tanulóknak, továbbá táborozásokra is elkísérte őket. A férfi a bizalmukat kihasználva 2015-től több tanulóhoz szexuálisan közeledett, többeket szexuálisan bántalmazott.

A LEGFRISSEBB BŰNÜGYI HÍREKET ITT TALÁLOD!

Beismerő vallomást tett

A férfi nagyjából négy éven keresztül folytatott szexuális cselekményeket a kiskorú diáklányokkal majd idén szeptemberben tartóztatták le. A férfi a zárt előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Kikapcsolták az áramot, így gyertyával világított a lakását felgyújtó férfi – Majdnem tragédia lett a vége

Eltiltás

A bíróság a börtönbüntetésen túl végleg eltiltotta a férfit minden olyan foglalkozástól, ahol tizennyolc év alatti személyeket nevelhet vagy gondozhat.

FRISS!

Verekedésre bíztatta unokáját a nagymama – Ez várhat most rájuk

A bíróság ezt is figyelembe vette

A büntetés mértékének meghatározásakor a bíróság enyhítő körülményként figyelembe vette a büntetlen előéletét, idős korát, a beismerő vallomását, és azt, hogy megbánta a tettét.

EZEK A KÉKVILLOGÓ LEGFRISSEBB HÍREI

Még nem jogerős az ítélet

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Kiemelt kép: Illusztráció