Szombat este Budapesten, a 8. kerületi József körúton szerencsés kimenetelű baleset történt, amely azonban akár súlyos következményekkel is járhatott volna.

Sietős volt a sofőrnek

Egy lengyel rendszámú Toyota RAV4 sietett a Blaha Lujza tér irányából a Baross utca felé a külső sávban, majd a Harminckettesek terénél lévő villamosmegálló mellett haladt el, amikor a sofőrnek elég sietős dolga akadhatott, mivel bevágott a belső sávba, ahol egy Audi A6 épp elindult a zöld jelzésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kidöntötte a korlátokat

Az Audi a jobb elejével a Toyota bal oldalának ütközött, amitől a nagy sebességgel haladó Toyota keresztbe csúszott, felhajtott a megállóba, kidöntötte a fém korlátokat, majd a villamosmegállót jelző táblát és néhány centire a villamospályától megállt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerencsés várakozók

Szerencse, hogy egyrészt a késői időpont okán kevesen voltak a megállóban, másrészt ez a szakasz már pont a megálló legeleje, ezért az iranyíthatatlan Toyota nem ütött el senkit.

Arab nyelven beszélő utasok

A baleset után rögtön kiderült, miért sietett ennyire a RAV4 vezetője: az autóban egy arab nyelven beszélő, illegálisan az országban tartózkodó külföldi is utazott két magyar mellett. Ezért aztán a sofőr nem várta meg a hatóságokat, inkább kiszállt és elszaladt…

Nagy volt a felfordulás a körúton

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Felszaladt a járdára a terepjáró

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Tegnap vásárolta az autót

A migránsok ezzel ellentétben a helyszínen maradtak, nem sérültek meg a baleset során, mint ahogyan az Audi fiatal sofőrje sem, aki elmondta, hogy tegnap vásárolta az autót, így még nincs is átíratva a nevére.

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A táblákat is kidöntötte

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Sokáig tartott a műszaki mentés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Tréler vitte el a Toyotát

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Villamospótlókra volt szükség

A megállóban parkoló Toyota még éppenhogy nem akadályozta a 4-6 villamos forgalmát, így villamospótlásra nem volt szükség. A roncsot végül darus autómentő segítségével szállították el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK