Kiszaladt egy szarvasbika az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet rabszállító busza elé szombaton kora este az 5412-es út Kunfehértó-Erdőszéli szakaszán.

Kiugrott elé

A helyszíni információk szerint a rabszállító Jánoshalma felől tartott Kunfehértó felé, amikor Erdőszélnél a szarvasbika kiugrott az úttestre a busz elé. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést, elgázolta az állatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elpusztult a szarvasbika

A szarvasbika a jármű alá szorult és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elpusztult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem sérültek meg a rabok

A baleset során a rabszállító személyzete és a szállított fogvatartottak sem sérültek meg. A busz eleje megrongálódott, a helyszínelés és a műszaki mentés miatt félpályán haladt a forgalom rendőri irányítás mellett.

Elszállították az állatot

A szarvasbikát a területileg illetékes vadásztársaság dolgozói elszállították. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

Tehenet gázolt egy személyautó

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy elgázolt egy tehenet egy személyautó az 54-es főút 69-es kilométerénél Császártöltés és Kiscsala közötti szakaszon. A műszaki mentést a keceli önkormányzati és a császártöltési önkéntes tűzoltók végezték, az utat a mentés idejére lezárták. 

Elszabadult az állat

A helyszíni információk szerint az elszabadult állat kiszaladt az autó elé, amelynek a vezetője már nem tudta kikerülni a tehenet és elgázolta.

Nem élte túl

Az állat nem élte túl az ütközést, olyan súlyos sérüléseket szenvedett az ütközés miatt, hogy a baleset következtében végül elpusztult.

Totálkárosra tört

Az autó eleje totálkárosra tört, az összes légzsák kinyílt, de a kocsiban egyedül utazó keceli férfi karcolások nélkül megúszta az ütközést.

„Az az út egy katasztrófa”

„Az az út egy katasztrófa. Napi szinten járok arra, fél lábszárig érő kátyúkkal van tele. Ha valaki vigyázni szeretne az autóra (is), akkor olyan sebességgel közlekedik, hogy simán meg lehet állni egy extragyorsmozgású tehén előtt” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán a Facebookon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció