Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű tragédia történt Alec Baldwin új filmjének a forgatásán. A világhírű színész egy kellékfegyverrel véletlenül lelőtte a 42 éves operatőrt Halyna Hutchins, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A forgatáson megsérült a rendező is, s korábban arról szóltak a hírek, hogy az ő állapota is kritikus, azóta kiderült, hogy már jobban van, sőt a kórházat is elhagyhatta.

Az operatőr 42 éves volt

Mint megírtuk a 42 éves operatőr egyébként két nappal ezelőtt még az Instagramra is posztolt a forgatásról, ezen látszott, mennyire élvezte azt. A feltöltött videójához azt írta: „A western forgatásának egyik előnye, hogy a szabad napjaidon lovagolhatsz” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A legjobbak közé tartozott

Halyna Hutchins Ukrajnában született, a szakmájában pedig elképesztő tehetségnek számított. Ő volt az egyike annak a nyolc női operatőrnek, akiket a 21st Century Fox a szakmai legjobbjának választott ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tartóztattak le senkit

Információk szerint a történtek után nem tartóztattak le senkit sem, Alec Baldwint sem, azonban most megszólalt az ügyben egy Los Angeles-i ügyvéd, aki elmondta, a színész akár börtönbe is kerülhet.

Gondatlanságból elkövetett emberölés

A New York Post által megkérdezett jogi szakértők álláspontja szerint könnyen lehet, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával perbe fogják Baldwint, aki nemcsak a főszereplője, hanem az executive producere, magyarul vezető producere, főgyártásvezetője a filmnek, számolt be róla az Index.

Főgyártásvezetője is a filmnek

„Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell” – állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Korábban megszólalt a színész is

Baldwin állítólag teljesen összeomlott, csak órákkal a tragédia után szólalt meg először nyilvánosan, akkor a Twitter oldalán azt írta: „Nincsenek szavak arra a döbbenetre és szomorúságra, amit a tragédiával kapcsolatban érzek, és ami elvette Halyna Hutchins életet. Egy feleség volt, anya és mélyen tisztelt, szeretett kollégánk is. Teljes mértékben együttműködöm a rendőrséggel, hogy kiderüljön, mi okozta ezt a szörnyű esetet” 

Kapcsolódó:

Az áldozat férjével is felvette a kapcsolatot

„Felvettem a kapcsolatot a férjével és családjával, akiket teljes támogatásomról biztosítok. Megszakad a szívem értük, és mindenkiért, aki ismerte és szerette Halynát” – írta Twitter oldalán a színész.

Történt már ehhez hasonló tragédia

Nem ez az első eset, hogy tragédia történik egy forgatáson. 1993. március 31-én Bruce Lee fia, Brandon Lee halt meg hasonló körülmények között, amikor a Holló című film forgatásán Michael Massee színész egy kellékfegyverrel lelőtte. A tragédia körül a mai napi számos teória kering, voltak akik maffialeszámolást is emlegettek. A hivatalos jelentés szerint azonban a kellékpisztolyban megakadhatott valami, ami miatt letört belőle egy darab, a lövéskor pedig ez fúródott Lee gerincébe, ami végül a színész halálához vezetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Alec Baldwin – Forrás: YouTube