A fővárosi nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be annak a férfinak az ügyét, aki több ezer speed tablettát, 2,5 kilogramm marihuánát és milliós összeget rejtegetett rákosmentei lakásában.

Áradt a marihuánaszag

A 17. kerületi járőrök 2020. február 20-án este igazoltattak egy autóst a Bulyovszky utcában. A kocsiból marihuánaszag áradt, a sofőr pedig nagyon feszült volt, így átvizsgálták a férfi ruházatát és a járművét. A rendőrök a 36 éves O. István zoknijában és kabátjában is kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Látszólag együttműködő volt

A férfi látszólag együttműködött a rendőrökkel, elismerte, hogy a ruhájában talált fehér por és tabletta extasy, illetve speed. A nyomozóknak O. István azt állította, hogy Pécelen él, de hamar kiderült, hogy titkolja valós lakhelyét.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

Fiktív címekkel prbóálkozott

A férfi ezután még több fiktív címmel próbálta félrevezetni a rendőröket, akik rövid időn belül megtalálták azt a rákosmentei lakást, ahol O. István ténylegesen lakott.

Négyezer speed tabletta

A nyomozók a lakásban tartott kutatás során több mint négyezer darab speed tablettát, bruttó 2,5 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószereket, továbbá másfél millió forintot, valamint külföldi valutát foglaltak le, írja a police.hu.

Kannabiszt is termesztett

A rendőrök az épületben találtak egy pincét is, amit O. István kannabisz termesztéséhez alakított ki. A pincében a növények neveléséhez használt eszközök, többek közt ventilátorok, tápoldatok, nagy teljesítményű lámpák voltak.

10 milliós érték

A nyomozók a kábítószer mellett két autót, laptopot és mobiltelefonokat is lefoglaltak. A lefoglalt drog piaci értéke meghaladja a tízmillió forintot.

Gyanúsítottként hallgatták ki

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 17. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói O. Istvánt – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett, és járművezetés bódult állapotban vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként​.

Elismerte

A férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte. A 17. kerületi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció