Emberöléssel és garázdasággal vádolják azt a férfit, aki két évvel ezelőtt úgy szemen szúrt egy férfit egy budapesti villamosmegállóban, hogy az másfél hónappal később meghalt. Halálát agysérülést okozta.

Italoztak a villamosmegállóban

A 30 éves győrteleki lakos 2019 áprilisában több ismerősével, köztük egy testvérpárral beszélgetett és italozott a Bihari utca és Balkán utca kereszteződésében lévő villamosmegállóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vitába keveredett a társasággal

Az egyik férfi egy idő után a társaságból több személlyel is vitába keveredett és velük szemben agresszívan, támadólag lépett fel, amelyet a társaságból egy másik férfi szóvá is tett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megverte a férfit

A vitatkozó férfi ekkor arcon ütötte a rászóló férfit, aki ettől a villamos sínekre sodródott. A támadó a villamossíneken még meglökte a férfit, majd ismét megütötte.

Testvérére is rátámadt

Az elkövető ezután elhagyta a villamosmegállót, majd átment a Bihari utcában lévő egyik társasházhoz. Később a férfi fivére a verekedő után indult, hogy ő is szóvá tegye neki az agresszív viselkedését. Ekkor az elkövető a nála lévő csavarhúzó nyelével rátámadt az idősebb testvérre.

Arcon ütötte az elkövetőt

Az öccse mindeközben a villamosmegállóban állóktól megtudta, hogy a vádlott megtámadta a bátyját, ezért utána ment, hogy felelősségre vonja. Az elkövető azonban látta ezt, ezért ő is megindult a férfi irányába, majd amikor egymáshoz értek, a fiatalabb testvér arcon ütötte a férfit.

Szemen szúrta a férfit

Az ütéstől a vádlott a földre került, de azonnal fel is állt, s a nála lévő 13 centis csavarhúzó nyelével nagy erővel szemen szúrta a férfit, és elmenekült a helyszínről.

Agysérülés miatt halt meg

A megszúrt ember azonnal eszméletét vesztette, és a továbbiakban már vissza sem nyerte azt. A bántalmazás következményeként keletkezett súlyos agysérülés miatt másfél hónappal később meghalt. 

Jogos védelemre hivatkozott

A vádlott csak a garázdaság elkövetésében ismerte be a bűnösségét a mai előkészületi ülésen, és jogos védelemre hivatkozott. A bíróság a köznyugalom elleni cselekmény vonatkozásában nem fogadta el a beismerését, mert a két cselekmény szorosan kapcsolódik egymáshoz, így mindenképpen szükséges a teljeskörű bizonyítási eljárás. A férfit emberöléssel és garázdasággal vádolják.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ügyészség az alábbi videót tette közé az esetről

Kiemelt kép: a kőbányai villamosmegálló – Forrás: ugyeszseg.hu