Vádat emeltek négy salgótarjáni férfi ellen, akik ötödik ismerősükkel együtt motoroztak az erdőben, majd miután társuk frontálisan ütközött egy kvaddal, elhajtottak. A balesetet szenvedett férfi meghalt.

Motoros túrára mentek

Az 5 férfi a Nógrád megyei Kazár és Bárna külterületén, az erdei utakon motorozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kvaddal ütközött

Egy szemből érkező kétszemélyes kvad vezetője fékezett és lehúzódott előlük, de az elöl haladó motoros így is a járműnek ütközött.

Az útra zuhant a motoros

A férfi, miután bukósisakjával bezúzta a kvad szélvédőjét, az útra zuhant. Ezután sorban odaérkezett a többi motoros.

Ezzel a kvaddal ütközött a motoros – Forrás: police.hu

A mentők nem találták volna meg a helyszínt

A négy motoros odament eszméletlen társukhoz, valamint a kvadból kiszálló, vérző kezű sofőrhöz, így jól hallották, hogy megsérült ismerősük a mobiltelefonján orvosi segítséget kért, és azzal is tisztában voltak, hogy a nehezen megközelíthető erdei helyszínt a helyismerettel nem rendelkező mentők nehezen találhatják meg.

Megkérte, hogy segítsenek a mentősöknek

A kvad sofőrje, aki telefonon beszélt a mentőirányítással, a rendőrséggel és az érkező mentőhelikopter személyzetével is,  többször kérte a férfiakat, hogy menjenek a bárnai kocsmához, és onnan vezessék fel a mentőket.

Otthagyták a sérülteket

A sérült férfi azt is kérte, hogy valaki maradjon vele és motorossal a baleset helyszínén. A vádlottak viszont arra kérték a kvadost, hogy mondja azt a mentőknek, hogy a sérült motoros egyedül volt, majd visszaültek motorjaikra, megfordultak és elhajtottak.

Leállt a motoros légzése

Miközben a földi mentőegység helyismeret hiányában a bárnai kocsmánál várakozott, a baleset helyszínét nem találó mentőhelikopter személyzetét pedig a kvad sofőrje telefonon, majd egy tisztásra szaladva karjelzéssel próbálta útba igazítani, a motoros légzése leállt.

Meghalt a motoros

A kvad idős, 75 éves utasa csaknem tíz percen keresztül próbálta újraéleszteni, majd a mentők sikeresen újra is élesztették a motorost, akit ezután mentőhelikopterrel kórházba vittek, de ott a szakszerű orvosi ellátása ellenére elhunyt.

Visszamentek a motorért

A társukat otthagyó vádlottak egy salgótarjáni garázsban utcai ruhába öltöztek, majd ketten közülük visszaindultak, hogy társuk motorkerékpárját elszállítsák.

Vádat emeltek ellenük

A négy motoros ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezzen a motoron utazott az áldozat – Forrás: police.hu