Az okokról egyelőre semmit sem tudni, a polgármester mindenesetre intézkedett, hogy kinyissák azt az erzsébetligeti uszodát, amelyet korábban takrékossági okok miatt bezártak. Az egyik lakó szerint félő volt, hogy a többi épületre is átterjed a tűz.

Nem volt teljesen üres az épület

Éjszaka csak egy ember volt abban a budapesti uszodában, amely szombat hajnalban gyulladt ki, ő is időben kimenekült – hangzott el az RTL híradójának szombat esti riportjában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas erőkkel érkeztek oltani

Óriási, 6-8 méteres lángokkal égett az épület. A tűzoltók háromnegyed kettő körül kapták a riasztást, több mint hetvenen jöttek. Mire kiértek, az épület ezer négyzetméteres tetőszerkezete már lángokban állt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Számokban az oltási munkák

„A fővárosi tűzoltók 10 kézi vízsugárral, illetve három létrás tűzoltó gépjárműre szerelt vízsugárral tudták a lángokat megfékezni. A tűzoltásban 71 fővárosi tűzoltó vett részt 22 tűzoltó gépjárművel, amiből 16 volt a nagy klasszikus tűzoltóautó” – nyilatkozta a fővárosi katasztrófavédők szóvivője, Kisdi Máté.

Erre ébredt fel az egyik szomszéd házban lakó

A tűzoltók próbálták menteni a menthetőt, egyikük például egy félig elégett kajakot hozott ki az épületből. Végül reggel 6 órára fojtották el teljesen a lángokat, de még délelőtt is tartottak az utómunkálatok. Egy, az uszoda mellett lakó férfi azt nyilatkozta, arra ébredt hajnalban, hogy elment a villany és kiabálnak az utcán, ahol már mindenütt tűzoltóautók álltak.

Mindent jól látott

„Kimentem a fürdőszobába, és akkor premier plánban láttam, azt sajnos, hogy ég az uszodának a teteje. A tető oldala is égett (…) és éppen a darus kocsi vitte fel a tűzoltókat, hogy oltsák az épületet” – fogalmazott Lóránt József.

Szerencsére nem terjedtek tovább a lángok

Az uszoda öltözőit sikerült megmenteni, ahogy épen maradtak a vegyszereket tároló helyiségek is, és szerencsére nem terjedtek át a lángok az uszoda melletti játszótérre és a környező házakra sem. Lóránt József hozzátette, döbbenetes volt látnia azt egészet.

Innen indulhatott a tűz

„Félő volt, hogy átterjed ide a lakóépületekre, akkor kezdtem egy kicsit megnyugodni, amikor egy olyan 20-25 perc után az uszodának ezen az oldalán már csak füst volt” – tette hozzá. A csatorna úgy tudja, a lángok a szaunánál csaptak fel.

Sokan voltak a hétvégén

A helyiek azt mondják az uszodában hétfőtől vasárnapig mindig sokan voltak, ide jártak a kerületi gyerekek is úszásoktatásra. A kerület fideszes polgármestere Facebook-oldalán azt írta, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet.

Lesz másik uszoda, ahová lehet majd járni

Kovács Péter mindenesetre már intézkedett az Erzsébetligeti uszoda megnyitásáról, azt december végén takarékossági okokból zárták be több hónapra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán.)