Nem tudni, milyen motivációi lehettek a szadista tanárnak, aki a jelek szerint jó mulatságnak tartja a fizikai bántalmazást. Most azonban alighanem rendőrségi eljárás indul ellene – pedig nagyon szerette volna, ha a szülők visszavonják a feljelentést.

Egyből nekirontottak

„A hátam mögötti gyerek a hajamat meghúzta, és így belevágta a fejemet a földbe, és akkor elkezdett rám futni mindenki. Valaki rugdosni, ütni kezdett, és a tanár ezt végignézte úgy, hogy nevetett”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kaptak a lehetőségen

Ezt nyilatkozta az a 12 éves Váradi Lorenzó az RTL híradójának, akinek tornatanára ráuszította a többi gyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Mezőcsáton. A diákok éltek a lehetőséggel és ütötték, verték társukat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt előzmény

A fiút azért verték meg az osztálytársai, mert a testnevelés- és informatikatanára azt mondta, aki megüti, kap egy ötöst. A fiú azt állítja, nem tudja, miért uszította rá társait a tanár, előtte annyit kérdezett tőle, mi lesz informatikából a házi feladat.

Ebben az iskolában történt a felháborító eset

A tanár elismerte a történteket

A fiú nyakán lévő sérülés még most, napokkal az eset után is látható. Lorenzó azt mondja, a nyaka és a háta még mindig fáj. A hétfői verésről csak kedden szólt a szüleinek, a mezőcsáti iskolában szerdán szembesítették a feleket. A tanár beismerte a tettét, a szülők pedig feljelentést tettek.

Nem vonja vissza a rendőrségi beadványt

Váradi Csaba Sándor, a fiú apja szerint a tanár ezután megkörnyékezte őket, hogy vonják vissza a feljelentést, és intézzék el máshogy az ügyet. Az apa azt mondta, nem fogja visszavonni a feljelentést. „Nekem az a lényeg, hogy tanuljon belőle más pedagógus is” – fogalmazott.

Már nem tartja meg óráit

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ a híradónak azt írta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. A csatorna információi szerint a tanár szerda óta nem tartotta meg óráit az iskolában.

Súlyos ügy kerekedhet ki

A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást az üggyel kapcsolatban, így azt sem tudni, hogy milyen büntetőeljárás indult az üggyel kapcsolatban. Jó esély van azonban arra, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt vonhatják felelősségre a tanárt. Amennyiben ebben találják bűnösnek, akkor akár évekre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön Váradi Lorenzó látható, forrás: RTL híradó.)