Az elkövető anyja szerint a fia és a lánya nagyon furcsán viselkedtek, vélhetően kábítószert vagy alkoholt fogyaszthattak. A bíróság közlése szerint már van egy hasonló eljárás folyamatban a tinédzser ellen.

Már nem jelent veszélyt a társadalomra

Javítóintézetben rendelte végrehajtani a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a fiúnak a letartóztatását, aki egy éles eszközzel sebet ejtett az őt igazoltatni kívánó rendőr lábán – derül ki a Fővárosi Törvényszék szombati tájékoztatásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Agresszíven kezdett viselkedni

Mint írják, január 25-én egy rendőr ellenőrizni kívánta, hogy a korábban otthonról elszökött, nevelőapja által a rendőrség segítségével keresett 16 éves lány sérülésmentesen megérkezett-e barátja lakóhelyére. Azonban a fiatal édesanyja pont az egyenruhástól kért segítséget, mert fia agresszíven kezdett viselkedni a lakásban. Mindez Dunaújvárosban történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az első emeleten akart vele szemben intézkedni

A rendőr a tízemeletes társasház lépcsőházában elindult a nyolcadik emeletre, de hallott, amint gyanúsított lefelé szalad a lépcsőn. Így az első emeleten megvárta, majd felszólította, hogy álljon meg. Ezt a fiú figyelmen kívül hagyta, amikor is a rendőr a fiatalkorú bal karját megfogta és testi kényszer alkalmazásával földre vitte, valamint megpróbálta a kezeit hátrabilincselni.

Verekedni kezdtek

A gyanúsított a testi kényszernek ellenállt, próbált kiszabadulni a rendőr fogásából, valamint szabadon maradt jobb kezével belekapaszkodott a törzsőrmester szolgálati pulóverének zsebébe. Miután a zsaru lerántotta a kezét, a tinédzser elővett egy éles eszközt, amivel a rendőr lábát megsebezte.

Továbbra is ellenállt

Szerencsére a veszélyes fegyvert a dulakodás közben sikerült kicsavarni a kezéből. Azonban a fiú nem adta fel: ököllel ütötte-rúgta a rendőrt, akinek sikerült lefognia a végtagjait. Noha az egyik lakó megpróbált neki segíteni, ez az ellenállás miatt sikertelen kísérletnek bizonyult.

Egy másik rendőr sietett a segítségére

Az időközben a hangoskodásra felfigyelő, a házban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével végezte el a megtámadott rendőr a bilincselést. Szerencsére nyolc napon belül gyógyuló sérülései lettek, azonban nem a fiatalon múllt, hogy nem lett nagyobb baj.

Ezzel indokolt a bíróság

A bíróság álláspontja szerint bizonyítottság esetében hosszabb időre is börtönbe kerülhet, emiatt pedig magas a szökés veszélye. Ebben közrejátszik a fiú magatartása is: az őt és barátnőjét kereső rendőrök intézkedése alóli kibújás érdekében édesanyja felhívására nem ment haza, tettét pedig azért követte el, hogy megakadályozza a vele szembeni intézkedést.

Már van vele szemben egy eljárás

Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a hatóságokkal való együttműködési hajlandósága alacsony. Noha büntetlen előéletű, de vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt már van folyamatban büntetőeljárás. Éppen ezért a bíróság arra jutott, hogy a fiú szembehelyezkedik a hatóságokkal és velük szemben erőszakosan viselkedhet.

Agresszív jelleme van

Emellett a nyomozás adataiból az látszik, hogy erőszakos a személyisége, indulatkezelési problémái vannak, s a vele szembeni fellépésre adott aránytalan reakciója alapján joggal lehet tartani attól, hogy ismét olyan bűncselekményt követ el, amely miatt újabb börtönbüntetést szabhatnak ki vele szemben.

Gátlástalanul követte el tettét

Nyomatékosították, hogy a letartóztatást a jelen ügyben a fiú terhére rótt cselekmény gátlástalan, fokozottan erőszakos jellege is indokolja. Éppen ezért a kényszerintézkedést javítóintézetben kell végrehajtani. A Tv2 Tények című műsora megszólaltatta a gyanúsított anyját is – ő értesítette azt a rendőrt, akit később fia megsebesített.

Indulatosan küldte ki őket

Amikor én hívtam a rendőröket és ezt meghallották, akkor menekültek el. Szerintem nem is voltak józanok, mert elég furcsán viselkedtek. Én akkor mondtam, hogy itt már baj lesz. Mondtam neki ( a lánynak), hogy vagy most takarodjál hazafele (….) mert nekem itt az én nyakamra ne csináljál bajt” – fogalmazott az asszony. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)