A helyiek szerint a társaság az egész települést terrorban tartotta. Van, aki nemrégiben vett ott házat, de már most azt fontolgatja, eladja, olyan rossz a közbiztonság. A támadókat elfogta a rendőrség.

Kegyetlen támadás

Seprűnyéllel vert meg egy 80 éves asszonyt egy 13 éves fiú Bőcsön. A tinédzser két másik társával tört be hozzá, lopni akartak. A nyugdíjas hiába kérte, hogy menjenek el, egyikük addig verte, amíg a seprűnyél eltört. Végül telefonját, gyógyszereket és egy elemlámpát raboltak tőle – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hiába kérte, nem mentek

Még egy nappal a támadást követően is látszottak a vérfoltok az utcán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bőcs településen. Nem messze áll az a ház, ahol szerdán három tizenéves rárontott egy idős nőre. Hiába kérte, hogy hagyják el a birtokát, a tinédzserek nem mentek el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt látta az egyik szomszéd

Egyikük – egy 13 éves fiú – egy seprűnyelet is magához vett és azzal kezdte verni az asszonyt, olyan erővel ütötte, hogy a seprűnyél eltört. Az egyik lakó azt mondta, a kutya ugatására lett figyelmes, majd kinézett, s akkor meglátta a nénit összekötött fejjel, ahogy várja a mentőket.

Sikerült segítséget kérnie

A bántalmazás után a 13 éves fiú egy telefont, egy elemlámpát és gyógyszereket is ellopott az asszonytól, majd mindhárman elmenekültek. A magára hagyott vérző nő végül valahogy el tudott vánszorogni az egyik szomszédjához, aki segítséget hívott hozzá.

Gyorsan a nyomukra akadtak

„A bejelentést követően a rendőrök a beszerzett információk és adatok alapján pár órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban a vármegyei rendőrség szóvivője, Dobi Tamás.

Rettegett miattuk az egész környék

A csatorna összeállításából az is kiderül, hogy a tinédzserek és családjaik – körülbelül 15 ember – rendszeresen bejárt az idős nőhöz, aki betegeskedett. Házánál a kerítés is azért van kidőlve, mert mindig ott másztak be hozzá. A banda nem csak az asszonyt, a többi szomszédot is zaklatja. A helyiek félnek tőlük.

Gyorsan szabadulnának a háztól

„Az a helyzet, hogy most vettük nyáron a házat, nekünk is a kocsit feltörték az utcán…. hát nem jó” – magyarázza az egyik helybéli. Hozzátette, már az eladást tervezik. A fiatalok ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A támadás helyszíne

A zsákmány

Ujjlenyomat az ajtón

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön a törött seprűnyél látható. Ennek és a cikkünkben használt képeink forrása: police.hu.)