A dorogi rendőrök két személygépkocsi vezetővel és egy segédmotoros-kerékpárossal szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Ittasan, jogsi nélkül

A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei Leányváron, a Vasút utcában állítottak meg egy személygépkocsit 2021. október 22-én délután. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető személy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, az autó műszaki érvényessége 2019-ben lejárt, ideiglenesen kivonták a forgalomból és kötelező felelősségbiztosítást sem kötöttek rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszondáztatták

Az egyenruhások az intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott, ezért a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

Büntetőeljárás

A mérési eredmények alapján az 50 éves férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, valamint szabálysértési eljárást is indítottak. A jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzését elvették.  

További két ittas sofőr

Ugyanezen a napon este még két ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek a járőrök. Az egyik személygépkocsival közlekedő helyi lakost Nagysápon ellenőrizték, aki úgy vett részt a közti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, valamint a járművét ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Ugrott a jogsi

Az egyenruhások a 41 éves férfi ellen büntető és szabálysértési eljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét, a jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzését elvették.

Bírságoltak is

A másik járművezetőt, aki segédmotoros-kerékpárral közlekedett, 18 óra 50 perckor Kesztölcön állították meg a rendőrök. Az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ami miatt előállították, majd a mérési eredmények alapján a 36 éves férfi részére közigazgatási bírságot szabtak ki.

Nem volt kötelező biztosítása

Az ellenőrzés során a járőrök azt is megállapították, hogy a járműre kötelező felelősségbiztosítást nem kötött, ezért ellene szabálysértési feljelentést is tettek.

Kiemelt figyelem

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére. Felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést!

Kapcsolódó:

Tompuló reflexek

A szeszes ital fogyasztás hatására nő a reakcióidő, tompulnak a reflexek. Aki ittas állapotban vezet, az nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: