Egy-egy ismert ember halálakor elkerülhetetlen, hogy különböző variációk és összeesküvés-elméletek alakuljanak ki. A legtöbbször ezek teljesen alaptalanok, de akadnak olyan esetek, amikor olyan rejtélyes körülmények között hal meg egy híresség, hogy még a legvadabb elméleteknek is lehet alapja. Zámbó Jimmy és Paul Walker is azok közé tartozik, akiknek a halálával kapcsolatban máig sok a találgatás.

20 éve hunyt el

Idén 20 éves az egyik legrejtélyesebb magyarországi eset, aminél rengeteg találgatás, összeesküvés-elmélet látott napvilágot, de máig nem tudjuk, hogy mi történhetett pontosan. Zámbó Jimmy akkoriban az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb énekes volt az országban, 2001. január 2-án hihetetlen módon egyszerűen fejbe lőtte magát. Azon kívül, hogy baleset történt rengeteg más lehetőség is felröppent a sajtóban és az emberek között, egyesek szerint öngyilkos lett, de olyan történetek is előkerültek, hogy egy kitervelt gyilkosság áldozata lett az énekes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A legvalószínűbb forgatókönyv

Jimmy felesége a tragédia után próbált tiszta vizet önteni a pohárba és előállt egy sztorival, amit sokan elfogadnak és a legvalószínűbb forgatókönyvnek tartanak. Az énekes a Beretta típusú pisztolyával játszadozott, amit két lövés után ráfogott a feleségére, de hogy megnyugtassa őt, hogy üres a fegyver a saját halántékára célozva újból elsütötte azt, azonban a pisztolyban még maradt egy töltény. Ez is érdekes: Zámbó Jimmy 20 éve halt meg, a rajongói ma is buszokkal érkeznek a csepeli temetőbe

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem győzött meg mindenkit

Ez a történet a mai napig nem győzött meg mindenkit, ezt jól mutatja Jimmy testvérének a 2019-es nyilatkozata: „Nagyon furcsák a körülmények, én az öngyilkosságot egy percig sem hittem el, a bátyám szeretett élni. Az aktákat 25 évre titkosították. A dokumentumok tartalmát mi sem ismerjük, de hiszem, hogy egy nap kiderül az igazság.” – mondta Zámbó Árpád.

25 évet élt

Tupac Shakur óriási világsztárnak számított a 90-es években és 1996-ban nagyon rejtélyes körülmények között vesztette életét mindössze 25 évesen. Az amerikai rapper halálát rengeteg összeesküvés-elmélet övezi, az viszont egyértelmű tény, hogy Tupac egy barátjával haladt Las Vegas felé, amikor az autójuk mellett megállt egy fehér jármű, amiből lőni kezdtek rájuk. A rappert négy találat érte, majd néhány nap múlva kórházban belehalt a sérüléseibe.

Még mindig él?

Sokan egyáltalán nem hisznek Tupac halálában és biztosan állítják, hogy látták őt, de vannak olyan szemtanúk is, akik azt állítják, hogy látták a rapper boncolási fotóit és azokon nem is ő szerepel és csak eljátszotta a halálát. Az biztos, hogy a lövöldözés körülményeit a mai napig homály fedi, van aki szerint bandaháború állt a háttérben, egyesek szerint pedig a zeneipar fejesei rendelték meg az egyre népszerűbb gengszterrapper halálát.

A legdurvább eset

Natalie Wood kétszeres Golden Globe-díjas, háromszoros Oscar-díj-jelölt amerikai színésznő 1981-es halála kevésbé ismert itthon, pedig talán a legrejtélyesebb és legtöbb szálon futó ügyről van szó. Az biztos, hogy a 43 éves színésznő vízbe fulladt, a végzetes éjszaka utáni reggelen találták meg a holttestét a tengerben. Wood a férjével, Robert Wagnerrel és kollégájával, Christoper Walkennel hajóztak a Catalina-szigetre, rajtuk kívül pedig kizárólag a kapitány tartózkodott még a hajón.

Gyilkosság, vagy baleset?

A hajóút előtt a kikötő éttermében vacsorázott a társaság, ahol a kelleténél több alkoholt fogyasztottak és beszámolók szerint Walken végig flörtölt a színésznővel, akire a férje már korábban is féltékeny volt. A spekulációk szerint ez a flörtölés odáig vezetett, hogy Wagner a vízbe lökte a feleségét, mások szerint viszont veszekedés közben megcsúszott és beleesett a vízbe. Egy közeli jachton tartózkodó nő vallomása szerint éjfél körül valaki a vízből segítségért kiáltott.

Újranyitották az ügyet

Az biztos, hogy 2011-ben újranyitották az ügyet, mert a hajó kapitánya bevallotta, hogy annak idején hazudott, hogy miket hallott azon a novemberi éjszakán 1981-ben. A halottkém szerint fulladásos baleset áldozata lett a színésznő, aki részeg volt és ezért nem tudta levenni a kabátját, ami végül a mélybe húzta. Wood testén számos horzsolást és sebet is találtak, továbbá a hajó oldalán ott volt az ujjlenyomata is. Valószínűleg ez minden idők legrejtélyesebb halálesete, amiről Wagner és Walken a mai napig nem nyilatkozott a sajtónak.

Eltűntek a felvételek

Az utóbbi években a Halálos Iramban filmek sztárjának, Paul Walkernek a halála rázta meg legjobban a világot. A színész a barátjával utazott, aki azonban túl gyorsan hajtott és elvesztette az uralmat az autója felett. A kocsi előbb egy oszlopnak, majd egy fának csapódott és végül kigyulladt, Walker teste pedig a felismerhetetlenségig elégett. Ez egy elég egyértelmű ügynek tűnik, viszont a balesetről készült felvételek mind eltűntek, vagy használhatatlanok voltak, pedig tele volt térfigyelő kamerákkal a környék, így sose tudjuk meg, hogy pontosan mi történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy