A páratartalom-mérők segítenek felmérni, hogy mennyire párás egy adott helyiség levegője. A magas páratartalmú levegőben a baktériumok, vírusok és gombák könnyebben terjednek, így fontos, hogy megfelelő információink legyenek a levegő különböző értékeiről. 

Mi a megfelelő érték?

A szakértők azt javasolják, hogy a páratartalom legfeljebb 50-60% legyen. A megfelelő összetételű levegő segíthet a betegségek elkerülésében. A Szellőző shop kínálatában megfelelő párásítót és mérőeszközt találhatunk magunknak.

A mérők használata

Ezek az eszközök könnyen használhatóak, és segítségükkel egyszerűen megtudhatjuk, hogy a páratartalom az ajánlott szinten van-e, és ha szükséges, beavatkozhatunk a levegő minőségének javításával. Az egészségünk megóvása érdekében fontos, hogy figyeljünk a levegő minőségére, és biztosítsuk a megfelelő körülményeket az otthonunkban!

Ezek az eszközök azonban nemcsak az emberi egészség szempontjából fontosak, hanem a növények számára is. A növényeknek is megfelelő páratartalomra van szükségük ahhoz, hogy jól fejlődjenek. A magas páratartalmú levegőben a növények gyorsabban fejlődnek, de ez a gyors fejlődés hamarabb kimeríti a növényeket. 

A megfelelő készülék segítségével könnyedén megtudhatjuk, hogy a pára mértéke a növények számára megfelelő-e, és ha szükséges, párásítással vagy éppen párátlanító használatával befolyásolhatjuk a levegő minőségét. 

Használjuk az irodában is!

Az irodákban is fontos a megfelelő körülmény, mivel a túl nedves levegőben a betegségek könnyebben terjednek. A mérő segítségével könnyedén megtudhatjuk, hogy a páratartalom az irodában megfelelő-e, és ha szükséges, itt is beavatkozhatunk.

Hogyan működnek ezek az eszközök?

Működésük során a levegő nedvességtartalmát mérik. Ennek érdekében a mérők kétféle érzékelőt használnak: a higroszkópikus érzékelőt és a kapacitív érzékelőt.

A higroszkópikus érzékelők a levegőben található nedvességet érzékelik, és ez alapján mérik a páratartalmat. Az eszközökbe épített elektronika kiszámítja a páratartalmat a mért nedvesség alapján. A kapacitív érzékelők pedig a levegőben található vízgőz mennyiségét mérik. A termékekbe épített elektronika kiszámítja az értéket a mért vízgőz mennyiség alapján.

Ezek az eszközök többnyire digitális kijelzővel rendelkeznek, amelyen a mért páratartalom értéke látható. Néhány terméknél észlelhető egy analóg mutató is, melyen az aktuális értéket láthatjuk. Általában ezek a készülékek képesek a relatív páratartalmat is mérni, ami azt jelenti, hogy a mérő érzékelője a levegőben található nedvesség százalékát méri.

A Szellőző shop webáruházban kiváló minőségű eszközök állnak rendelkezésre. Az általuk forgalmazott termékek könnyen használhatóak, pontosak és megbízhatóak. Látogass el honlapra, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb készüléket, hogy garantálhasd az egészséges körülményeket az otthonodban!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.