Ha nyári horgászatokról és túrákról van szó, akkor bizony a szúnyogriasztó sem árt, ha bekerül a horgász táskába. Lehetőség szerint minél többféle formátumban, remélhetőleg elejét véve a nagyobb kellemetlenségeknek.

A cikkben azt igyekszünk megmutatni, hogy milyen formái lehetnek a szúnyogok eredményes elűzésének.

Egy szúnyograj az utolsó, amire az ember horgászat közben vágyik

Mindenekelőtt azért, mert a halfogás reményén túl a csend, a nyugalom, a zavartalan kikapcsolódás miatt jár a legtöbb horgász a vízpartra. Ezt pedig borzasztóan el tudja rontani a szúnyogok idegesítő zümmögése.

Persze a Fishinda webshop szúnyogriasztóit másfajta okok miatt is érdemes megnézni. Hiszen a zümmögésnél biztosan kellemetlenebb az, amikor folyamatosan megjelennek rajtunk a szörnyen viszkető szúnyogcsípések.

Nyáron, különösen egy-egy nagyobb esőzést követően könnyen csaphat át sajnos a peca egy szúnyoginvázióba. Ami kegyetlen sok bosszúságot képes okozni, és maradandóan ronthatja el a peca élményét.

Milyen típusú szúnyogriasztók használatában tudunk gondolkodni?

Nem is férhet hozzá kétség, hogy a szúnyogok ellen amennyire csak a lehetőségek engedik, célszerű proaktívan védekezni. Például olyan formában, hogy felszerelkezünk az ellenük hatásosnak számító készítményekből.

Ennek a hagyományos változatai egyébként a különféle szúnyogirtó készítmények spray formában. A használatuk kulcsa, hogy fújjuk be a bőrfelület szabadon lévő részeit, vagyis a kezet, a lábakat, a nyakat. Ideális esetben a spray kellemetlen hatóanyaga távol tudja tartani a szúnyogokat.

Léteznek krémállagú készítmények is. A használat értelemszerűen velük kapcsolatban is hasonlóan néz ki, csak fújás helyett kenésre van szükség. Praktikus megoldást jelenthet a szúnyogirtó spirál használata is.

Néhány további tanács a szúnyogok elkerüléséhez

Minél inkább náddal, vízi növényzettel és erdővel körülvett területtel kell számolnunk, annál inkább célszerű felkészülni a szúnyogok jelenlétére. Különösen ott, ahol már korábban is tapasztaltuk az intenzív jelenlétüket.

Ilyen esetekben megéri hatványozottan felkészülni ellenük. Olyan formában például, hogy a spray vagy a krém mellett akár füstölővel is igyekszünk őket távol tartani. De szintén bevált megoldás lehet, ha a szúnyoginvázió tipikus időszakának számító kora reggeli és késő esti periódusban vastagabb, hosszú ruházatot veszünk fel.

Ebben az esetben reális esélye lehet annak, hogy meg tudjuk úszni a horgászatot a szúnyograjok kellemetlenkedése nélkül. Vagy ha másra nincs is reális lehetőség, legalább bizonyos mértékben enyhíteni tudjuk a csípések mennyiségét. Így a peca után legalább nem lesznek napokon át viszkető sebeink.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.