A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 41 éves férfival szemben, aki 2020 júniusában, egy újpesti üzlet előtt, ittasan összeveszett egy ismerősével, akit ezt követően durván meg is vert, amiről videó is készült. Ezt a cikk végén találod.

Egy nyári este kezdődött

A vádirat szerint a vádlott 2020. június 11-én kora este találkozott pár ismerősével, köztük a sértettel, és egészen másnap hajnalig együtt italoztak. A társaság a hajnali órákban egy IV. kerületi éjjel-nappali bolt előtt volt, amikor a vádlott és a sértett összeveszett valamin. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szájkaratét karate követett

A vita odáig fajult, hogy a vádlott rátámadt a másik férfira, megrúgta őt, aki ezt viszonozta, majd újabb, kölcsönös rúgások követték egymást, amelynek során a sértett egyensúlyát vesztette, és beesett a parkoló autók közé.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A földön fekvő férfit se hagyta békén

A vádlott ekkor odalépett a földön fekvő férfihoz, és többször megrúgta a fején és a hátán. Egyik ismerősük ezután a vádlott és a sértett közé állt, amikor azonban ellépett onnan, a vádlott újra bántalmazni kezdte a sértettet.

Kézzel, lábbal bántotta

Először ököllel megütötte, majd több alkalommal megtaposta, illetve megrúgta a földön fekvő férfit. A sértett ezután kétszer is megpróbált felállni a földről, amihez a vádlott a kezét nyújtotta és felsegítette őt.

Nem segíteni akart neki

A következő mozdulattal ugyanis újabb ütést mért rá, aminek hatására a férfi mindkét alkalommal ismét földre került. Végül az egyik ismerősének a segítségével sikerült felállnia, és elhagynia a helyszínt.

Mindenhol megsérült a bántalmazott férfi

A bántalmazás következtében a sértett testszerte, de különösen a fején, zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés kitartó módja és intenzitása alkalmas volt arra, hogy a vádlott a sértettnek életveszélyes sérüléseket okozzon, azok elmaradása a véletlennek volt köszönhető. 

Börtönt is kaphat a támadó

A Fővárosi Főügyészség a 41 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Felvétel is készült a balhéról:

Forrás: Ügyészség

Bemutatott neki

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki haragosát a nyílt utcán több alkalommal ököllel megütötte, amikor pedig a földre került, meg is rúgta. A balhé azért tört ki, mert a köztük lévő haragos viszony miatt a sértett bemutatott a vádlottnak, akit ezt feldühített. 

Ő pénzbüntetésre számíthat

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet az ügyészség videójából