Kigyulladt egy vegyesbolt Alsóörsön, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a tűz továbbterjedését megakadályozták – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese.

A boltban csaptak fel a lángok

Szolgainé Soós Gabriella közölte: a tűz az üzletről átterjedt a szomszédos ingatlanokra, ahol bódék, garázsok és egyéb kiszolgáló épületek égtek mintegy kétezer négyzetméteren, köztük két lakókocsi is lángolt. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg tűzoltót riasztottak a helyszínre

A helyszínre riasztott balatonfűzfői, pétfürdői, siófoki és veszprémi hivatásos, valamint balatonfüredi önkormányzati tűzoltók 12 vízsugárral, folyamatosan oltják a tüzet. Az egységek oltás közben négy gázpalackot kihoztak az ingatlanokból. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a romok között.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tragédiával indult a hét

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület vasárnap éjjel Zsámbék külterületén – közölte hétfő reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Összedőlt az épület

Tájékoztatásuk szerint mire a tűzoltók kiérkeztek, az épület összedőlt, a romok alatt egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta.

Ezek a leggyakoribb problémák

A pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat során tisztázzák. Hangsúlyozzák, hogy a legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza. Azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz.

Nagyon fontos a tűzjelző

Sőt: ezeken a helyeken a füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző: az érzékelő ugyanis a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Holttestet találtak a tűzoltók

Mint arról beszámoltunk, legutóbb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon kapott lángra egy családi ház. Két járművel tíz tűzoltó vonult a Kossuth utcai házhoz. A teljes terjedelmében égő 150 négyzetméteres épületben a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

Szemetet halmoztak fel

Egy órán át küzdöttek a lángokkal, és az oltáshoz a tetőt is meg kellett bontani. A házban nagy mennyiségű szemét volt felhalmozva. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

Ez a gond a felhalmozással

Ha egy épületben sok éghető anyagot halmoznak fel, az nemcsak a tűz keletkezésének és gyors terjedésének veszélyét növeli, de a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: archív – illusztráció