A tatai rendőrök elfogták a lépcsőházban garázdálkodó férfit. Kiderült, hogy nem sokkal korábban egy közeli boltba is betört. Videó is készült az őrjöngő fiatalról, amit a cikk végén találsz

Csütörtök reggel őrjöngött

A rendőrségre 2023. január 19-én kora reggel érkezett bejelentés, miszerint egy tatai lépcsőházban egy férfi baltával üti a szomszédja ajtaját. A nagy erőkkel a helyszínre érkező egyenruhások a helyszínen elfogták a férfit, aki időközben bezárkózott a lakásába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lopott is a férfi

A rendőrök M. Richárd otthonában megtalálták a baltát, és egy tabletet is, amivel kapcsolatban bevallotta, hogy azt az éjszaka folyamán lopta el egy közeli boltból, ahová betört.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mást is elvitt a boltból

Nem csak a gépet vitte magával, hanem váltópénzt, szeszes italt, kávét is. Reggel az üzlet tulajdonosa is észrevette a lopást. Mire bejelentést tett, már rendőrkézen volt az elkövető.

Eljárás indult ellene

A 21 éves férfi ellen rongálás vétség és lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Baltával a kezében fenyegette meg a rendőröket

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy  Győr-Moson-Sopron vármegyei nő 2022. november 25-én, 21 órakor tett bejelentést a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A helyszínre érkező rendőrök a ház kapujánál vették észre a kiszámíthatatlan mentális állapotú, 30 éves elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében.

Lóbálni kezdte a baltát a feje fölött

A rendőrök felszólították a férfit, hogy dobja el a baltát, aminek ő nem tett eleget, hanem azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd üvöltve távozásra hívta fel a hivatalos személyeket. Az intézkedő rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki a megalapozott gyanú szerint elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”.

„Lőjetek, akkor is megöllek benneteket.”

Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

Követte a rendőröket a baltás férfi

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Sokkolót kellett használniuk az egyenruhásoknak

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát.

Már volt büntetve a támadó

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült a rongálásokról és a férfiról:

Kiemelt kép: police.hu