Tűzesethez sietett a tűzoltóautó a 17. kerületben, amikor egy BKK busszal ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a tűzoltóautónak még a vadrácsa is kiszakadt.

Balesetezett a tűzoltóautó

Csütörtök este egy tűzoltó fecskendő megkülönböztető fény- és hangjelzést használva vonult a 17. kerületi Ferihegyi úton egy káresethez. A XVII. – XVIII. utcák kereszteződéséhez érve a jelzőlámpa pirosat mutatott, a tűzoltóautó vezetője azonban át akart hajtani, hiszen siettek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzesethez sietett a tűzoltó

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fékezett a tűzoltóautó

Sajnos jobbról, a XVIII. utcából a menetrend szerint közlekedő 276E járat éppen ekkor ért oda és zöld jelzésen kívánt továbbhaladni a XVII. utcába. A Rába-Heros tűzoltóautó vezetője intenzív fékezésbe kezdett, ez a hosszú féknyomból is látszik, de a 12 tonna víz, valamint hab oltóanyagot szállító fecskendő már nem tudott megállni.

Kiszakadt a tűzoltóautó vadrácsa

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Buszba csapódott

Ezután a Volvo csuklósbusz bal oldalába rohant. Az ütközés erejét mutatja, hogy a busz letépte és magával sodorta a tűzoltóautó elején található vadrácsot, ezen kívül a busz több oldalablaka is berobbant.

Így nézett ki a busz az ütközés után

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Senki nem sérült meg

Szerencsére a fedélzetén csak néhány utas tartózkodott, ők, illetve a buszvezető sem sérült meg, ahogyan a vonuló tűzoltók sem.

Lezárták az utat

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt teljesen le volt zárva a kereszteződés, a 176E autóbusz terelve közlekedett, nem érintette a Tarack utca, a XVIII. utca, az Ároktő út, a IV. utca, a Hősök tere és a XVII. utca megállókat, a 276E autóbusz pedig nem érintette az Ároktő út, a XVII. utca és a Tarack utca megállókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A busz oldala is összetört

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK