Nem fogadja el a nyíregyházi panziós családja azt az ítéletet, amelyet kedden hozott a bíróság. Két évvel ezelőtt egy vadász szerelemféltésből megölte barátját és annak édesapját. A kettős gyilkosság az egyik áldozat 17 éves fia szeme láttára történt, akinek karjaiban halt meg az édesapja.

Gyilkosság Nyíregyházán

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, életfogytig tartó büntetést kapott H. Miklós, az a nyíregyházi vadász, aki két éve brutálisan lemészárolta gyerekkori barátját, Nemes Jánost, és édesapját, idősebb Jánost még 2019 augusztusában. A férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szeretőt tartott

A vadász, annak ellenére, hogy ő maga nyíltan szeretőt tartott, nem tudta elfogadni, hogy felesége, Marianna megcsalta, méghozzá állítása szerint ifjabb Jánossal. A nyíregyházi vadász bonyolult szerelmi kapcsolatáról ebben a cikkünkben írtunk.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megölte barátját és annak édesapját

Emiatt Miklós teljesen kivetkőzött magából, egyik nap megtöltötte fegyverét, elbúcsúzott szeretteitől, majd egyenesen Jánosékhoz hajtott, ahol először a csukott ajtón keresztül ifjabbik Jánost, majd a fia segítségére siető édesapját is hidegvérrel hátba lőtte a nyílt utcán.

Átkozódott a bíróságon

A vadász felesége, aki miatt az egész ügy kirobbant, el sem jött a tárgyalásra. A gyilkos rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet, nem úgy a szeretője, B. Renáta, aki hangosan zokogott az ítélethirdetés és az indoklás alatt, távoztában pedig trágár szavakkal mocskolódott az áldozat összetört családja felé.

Fenyegetik az áldozat családját

Nemes Jánosné Klára, ifjabb János édesanyja, és idősebb János felesége a Borsnak elmondta: nem ez volt az első alkalom, hogy nekik rontottak. „Folyamatosan ez van, már a házunkhoz is eljöttek kiabálni és fenyegetőzni”.

Miklós veszélyes a társadalomra

A gyászoló anya azt mondta, szeretné, ha a férfi tényleges életfogytiglant kapna. „Még bocsánatot sem kért, semmi megbánás nem volt benne, két életfogytiglan is kevés lenne neki. Veszélyes a társadalomra, ezt a gyilkosságot már hónapokkal korábban eltervezte”.

A nappaliban találta meg édesapját

„A nappaliban találtam rá az édesapámra. Még lélegzett… De szólni már nem tudott. Pár perc alatt meghalt apa” – idézte fel a történteket a Blikknek ifjabb Nemes János fia, Martin.

Nagyapja kivégzését is végignézte

„Kiszaladtam az utcára segítségért. A gyilkos épp a szemben lakó nagyapámmal veszekedett. Rákiáltott a papámra, hogy forduljon meg, nézzen a szemébe, mert így nem tudja megölni. Ő csak legyintett rá. Erre hátba lőtte a nagypapát. Rögtön meghalt. Ezt soha nem bocsátom meg a gyilkosnak” – mondta az akkor 17 éves fiú.

Kártérítést követelnek

A család polgári kártérítési igényt is támasztott, összesen 130 millió forintra perlik a vadászt. Az ítélet még nem jogerős, ugyanis az ügyészség súlyosbításért, míg a gyilkos jelentős enyhítésért fellebbezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu