Galambos Lajos áram-, víz- és gázlopási pere a végéhez közeledik. A szerdai tárgyaláson a védőbeszédek hangzottak el. Lajcsi ügyvédje szerint karaktergyilkosság zajlik.

Lopta az áramot

A vád szerint Galambos Lajos évtizedeken át lopta az áramot, a vizet és a gázt otthonában, egy általa üzemeltetett tatai lakóparkban és érdi vendégházában is. Az elsőrendű vádlott Lagzi Lajcsi mellett a vádlottak között van a zenész felesége, valamint az illegális bekötéseket végző szakemberek is.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megvesztegették az ellenőröket

A vádhatóság szerint a szakemberek feladata volt, hogy a már kiépített közművezetékek mellett rejtett hálózatokat hozzanak létre. Ennek következtében a közműfogyasztási mérések minimális mennyiséget mutattak. A párhuzamosan kiépített vezetékeket gipszkartonfal mögé rejtették, az ellenőröket pedig megvesztegették.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ment el Lajcsi a tárgyalásra

A szerdai tárgyaláson sem a zenész, sem pedig a felesége nem vett részt. Galambos Lajos védője „Valamennyi vádpont esetében Galambos Lajos felmentését indítványoztam. Részben bizonyítottság, részben pedig bűncselekmény hiánya miatt”– mondta a 168-nak  Frölich Krisztián ügyvéd.   

Nem tudták bizonyítani a lopást

Az ügyvéd szerint az ügyészség nem tudta bizonyítani sem a vesztegetést, sem pedig a lopást. Lajcsi védője az ügyészség által beszerzett bizonyítékok egy részének kizárását is kérte, hiszen azokat eljárási hibák révén szerezték be. 

Jogi barkácsolás

„Az ügyészség egy jogi barkácsolásba kezdett. A zenész akkor lenne vesztegető, ha ő maga adott volna át pénzt az EON ellenőreinek, vagy erre megbízást adott volna valakinek, ezzel kapcsolatban azonban szintén nincs a vádhatóságnak bizonyítéka” – mondta az ügyvéd.

Mindenki tagad

Az a vádlott, akinek Lajcsi az ügyészség szerint utasítást adott az ellenőrök lefizetésére, szintén tagad, és a felmentését kéri. 

Elpusztítanák Lajcsi családját?

Frölich Krisztián szerint „az ügyészség olyan büntetés kiszabását kérte, ami felér a Galambos család elpusztításával. 7 éves büntetést kért Galambos Lajosra, miközben 5 éve boszorkányüldözést folytat.”

7 évet kért az ügyész

Galambos Lajos néhány héttel ezelőtt a 168 bűnügyi műsorában beszélt az ügyről. Akkor azt mondta: megijedt, amikor kiderült, hogy az ügyészség börtönbe akarja küldeni, ráadásul 7 évre. A trombitás szerint a vádhatóság azért kért rá ilyen súlyos büntetést, mert ő egy ismert ember, és példát akarnak vele statuálni. Kifejtette, hogy személyes konfliktusa is van az ügyésszel, akinek már több tárgyaláson is elmondta, hogy nem kedveli.

Lajcsi kiborult az ügyészre

„Az ügyésznőt utálom, mint a szart, azért, amit a feleségemmel tett. Ilyet olyan ember nem csinál, akit ember szült. Úgy érzem, van jogom ennek a véleményemnek hangot adni, ha neki volt
joga megkeverni ezt a szart” – mondta Lajcsi.

Ítéletet hirdetnek

Lagzi Lajcsi áramlopási ügyében szeptember 14-én várható ítélet, miután a bíró elnapolta a jövő hétre kitűzött utolsó tárgyalási napot.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos és felesége – Forrás: bpk montázs