A tragikus sorsú gyermek édesanyja holnap emléksétára indul mindazokkal, akik ismerték Nikit és próbáltak a nyomára bukkanni. 24 éve tűnt el a 7 éves kislány, holttestének maradványait 3 évvel később találták meg, a gyilkost személye azonban soha nem derült ki.

24 éve tűnt el Szathmáry Nikolett

Január 14-én, lesz 24 éve, hogy Szathmáry Niki eltűnt Gyuláról. Holtteste három évvel később került elő. Nádvágó munkások a városszéli csatorna mellett találtak rá egy kék nejlonzsákra, amely a 7 éves kislány csontjait, a blúzát és a zokniját őrizte. A gyilkost ma is keresi a rendőrség, a nyomozás aktája Budapestre, az NNI életvédelmi főosztályra került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az iskolából soha nem ért haza

„Hétéves volt a kislányom, amikor hazaindult az iskolából, de soha nem érkezett meg. Még mindig nem tudtam elfogadni, hogy elveszítettem. Számomra mindig az az ártatlan, mosolygós kislány marad, akinek utoljára láttam őt.  És nem akarok arra gondolni, hogy bánthatták, kínozták” – mondta nagyot sóhajtva az atv.hu-nak Iszály-Szilágyi Edit.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Emléksétát tartanak

„Holnap Gyulán, délután négy órakor emléksétára indulok. És hívok rá mindenkit, aki ismerte, szerette és kereste Nikit. De azokat az ismeretleneket is, aki csak hallották a lányom tragikus történetét” – mondta a lányát gyászoló asszony.

Nagyapja hitt abban, hogy meglesz az unokája

Edit asszony arról is beszélt, hogy idős édesapja élete utolsó napjáig abban a hitben élt, hogy meg fogja találni a kisunokája gyilkosát.

Nem küldött jelet

„Ha mégsem, akkor ő a túlvilágon sem nyugszik, és üzenni fog, segít nyomra vezetni minket. De semmilyen jelet nem küldött. Vagy ha mégis, nem vettem észre” – mondta Edit asszony.

1998-ban tűnt el

A 7 éves Szathmáry Nikolett 1998 januárjában elment a szokásos néptáncórájára Gyulán, ahonnan többet nem ért haza. A holttestét 3 évvel később, 2001-ben találták meg nádvágók munka közben a 44-es főút mellett.

Csalók is megkeresték

Kétségbeesett édesanyját több, mint 150 jósnő, halottlátó kereste meg, többségük csaló volt. Egy szegedi nő például Edit ujjárról még a karikagyűrűt is lehúzta, mondván, majd annak segítségével megtalálja a kislányt. Edit férje sietett a csaló nő után, a buszpályaudvaron szerezte tőle vissza az ékszert.

Minden nap gondol kislányára az édesanya

„Sem az iskolatáskája, sem a kabátja, sem a nadrágja, sem a bugyija nem került elő máig. A blúzát és a zokniját találták meg a sértetlen csontváza mellett” – mondta el korábban a részleteket az édesanya, aki hozzátette, nem álmodik minden este a kislányáról, de minden nap újra gondolja a történteket, és nem csak akkor, amikor az eltűnésének az évfordulója van.

Nemcsak az életét vették el

„A kislányomtól nem csak az életét vették el, hiszen annyi csoda várt még rá: az első szerelem, a család, a néptánccal járó színpadi sikerek. Ettől mind megfosztotta a gyilkosa” – mondta Niki édesanyja.

Nyugdíjasként él

Edit korábban teremőr volt a helyi múzeumban, nyugdíjasként már csak egy célja van: megtalálni a lánya gyilkosát. Van egy 10 éves unokája. Niki példájából okulva soha nem indul egyedül haza a tanítás végén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Párját a rendőrségen ismerte meg

Edit nem maradt egyedül, férje korábban rendőr zászlós volt Gyulán. Akkor ismerkedtek meg, amikor az anya a lányát keresve kisírt szemmel bolyongott a városban. A kapitányságon is beszélgettek, János vigasztalta, reményt öntött belé. Egy nap összefutottak az utcán és a férfi hazakísérte. Azóta összetartoznak.

Kiemelt kép: Szathmáry Nikolett