A hétköznapi közlekedésünk során is egyre több alkalommal és egyre változatosabb formákban találkozhatunk a hagyományos járművek elektromos verziójával. Ezek az eszközök egy környezetbarát alternatívát kínálnak egy olyan problémára, amire a környezetvédők már hosszú évek óta próbálják felhívni a figyelmünket. Lássuk tehát, hogyan tehetnek a fenntarthatóságért az elektromos járművek, és mit is érdemes róluk tudni!

Problémák a közlekedéssel napjainkban

Az Európai Unió becslései szerint a légkörben található szén-dioxid-tartalomért 12%-ban az autók tehetők felelőssé. Ugyan ez nem tűnik egy egetrengetően magas számnak, hiszen egy átlagról beszélünk, de azok, akik nagyvárosban laknak, sokkal jobban megszenvedik ezt. És bár az elektromos közlekedés nagyon megosztja az embereket, az biztos, hogy a lokális szennyezést minimumra csökkenti.

Te is tervezel a jövőben elektromos autót venni, de még nincs meg hozzá a megfelelő biztosítási ajánlat? Válogass az elektromos autódhoz biztosítási csomagot, találd meg azt, amivel a leginkább biztonságban érezheted magad és az értékeidet a mindennapok során.

Milyen pozitívumai vannak az elektromos közlekedésnek

Habár az elektromos áram “tisztasága” nagyban függ attól is, hogy milyen módon állították elő (például szénerőmű kontra szélgenerátor), az biztos, hogy az ezzel működtetett járművek a felhasználás helyszínén nem eregetnek a környezetre káros gázokat, nem szennyeznek zajjal vagy rezgéssel sem. 

Mivel nincs szükségük motorolajra, nem kell rendszeres olajcserét sem végezni, ami szintén nagy pozitívum, hiszen lényegesen kevesebb környezetszennyező melléktermék és hulladék keletkezik általuk.

Milyen eszközökkel közlekedhetünk elektromosan?

A nagyobb városokban többnyire elérhető közösségi közlekedéssel, de egyre több magántulajdonú példányt is látni elektromos rollerből és bicikliből. Egyesek szerint ez a lusták eszköze, de ez a véleményük egy csapásra megváltozik, amikor sietnének a város egyik pontjáról a másikra, tömegközlekedési lehetőségük pedig nem vagy csak alig akad. 

Az autók között is egyre elterjedtebbek az elektromos modellek. A jelenlegi üzemanyagárak mellett nem is meglepő, hogy egyre többen keresik ezeket a típusokat. Emellett akadnak más érvek is persze, mint például a kisebb meghibásodási lehetőség vagy a tiszta, szennyezésmentes közlekedés. A fővárosban pedig ebből is találhatunk közösségi megosztáson alapuló üzleti modellt.

A nagyvárosokban, hogy el tudják kerülni a szmogot, fokozatosan cserélik le a tömegközlekedési eszközöket elektromosra. Folyamatosan gyarapodik az elektromos buszok száma, amivel lényegesen kevesebb szennyező anyag kerül a városok levegőjébe, ezzel pedig megelőzhető számos légúti megbetegedés hosszú és rövid távon egyaránt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.