Csütörtökön 3 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy feltuningolt BMW-vel 50 km/h helyett 150-el száguldozott Cegléden, amikor halálra gázolta a 18 éves lányt. A gyászoló édesanya szerint nevetséges az ítélet, de nincs kedve nevetni.

Ahogy azt korábban itt a KÉKFÉNY.com hírportálon megírtuk, még tavaly április 24-én éjfél előtt pár perccel a körforgalomból kikanyarodva padlóig nyomta a gázpedált a ceglédi ámokfutó. A szakértők szerint 150 kilométer/órás sebességre gyorsult, amikor elütötte az úttesten átkelő Bognár Emesét és barátját Dávidot. A lány azonnal meghalt, szerelmét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

P. Levente sérülés nélkül szállt ki a kocsiból. Barátai közül az egyik segítségnyújtás nélkül elszaladt, felhívta az édesanyját, hogy elmondja, mi történt. Ő küldte vissza fiát a helyszínre. A felelőtlenül száguldozó fiatal miatt két család életébe örökre gyász költözött.

„A tragédia évfordulóján, hajnali négykor újra felébredtem. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban rendőrök csöngettek be hozzám, hogy közöljék: a lányom, Emese meghalt – mondta a korábban a gyászoló édesanya.

Csütörtökön ítéletet hozott a bíróság, három év börtönbüntetésre ítélték a BMW-s férfit és örökre eltiltották a vezetéstől. A férfi a tárgyaláson sem kért bocsánatot, annyit mondott, hogy ez élete végéig elkíséri. Jó magaviselet esetén két év múlva szabadulhat.

A tárgyaláson részt vett a gyászoló édesanya, aki azt mondta a sajtónak, hogy nevetségesnek tartja az ítéletet, de nincs kedve nevetni. A száguldozó autós elvette tőle a lányát, a 14 éves kislányától pedig a testvérét – nyilatkozta megtörten az édesanya.

A sors furcsa fintora, hogy a család legkisebb lánya a gázoló húgának a legjobb barátnője. A lányok a tragédia után is barátok maradtak. Viszont az édesanyán kívül a család egyik tagja sem jár ki Emeséhez a temetőbe, egyszerűen képtelenek erre.

A Blikk úgy tudja, a gázolónak hosszú bűnlajstroma volt, állítólag a tragédia előtt pár nappal a rendőrök becsöngettek hozzá, és figyelmeztették, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat. A szülők összeroppantak Emese elvesztésakor. Tavaly karácsonyfát se díszítettek, korábban minden áprilisban összejöttek a családi ünnepekre. Idén ez is elmaradt.

A lány szerelme, Klement Dávid számára a baleset előtti percek örökre törlődtek. Amikor a kórházban magához tért, Emesét szólongatta.

„Korábban a társaság középpontjában voltam, azóta képtelen vagyok mosolyogni, nem beszélgetek még a szüleimmel sem. Minden pillanatban Emesére gondolok, sosem bocsátom meg Leventének, hogy elvette őt tőlem”– mondta keserűen Dávid.

A csütörtöki ítélet nem jogerős, a száguldozó autós és ügyvédje három nap gondolkodási időt kértek, hogy elfogadják-e az ítéletet, vagy fellebbezzenek.

Kiemelt kép: A gyászoló édesanya a bíróságon – Fotó: RTL Klub