Dugóhúzóval szúrták nyakon azt a 26 éves férfit, akit a főbérlője talált meg vérbefagyva Heves megyében.  

Helyszínelők lepték el a füzesabonyi társasházat, miután az egyik harmadik emeleti lakásban egy holttestet találtak.

Az ingatlan tulajdonosa véres nadrágban beszélt a rendőrökkel: ő találta meg a halálra szúrt 26 éves áldozatot, ugyanis egy lakásban éltek.

Először kérdéses volt, hogy a férfit megölték-e, de ezt a TV2 Tényeknek is megerősítette Lázár Levente, a megyei rendőrség sajtóreferense: A helyszíni szemle, illetve a halottszemle adatai alapján a férfi halálát idegenkezűség okozta.

A ház lakói órákig haza se mehettek, a rendőrök minden nyomot rögzítettek a lépcsőházban. Ezután derült ki, hogy gyilkosság történt, s azonnal hajtóvadászat indult a gyilkos után.

A Tények információi szerint a 26 éves áldozat egy helyi kocsmában ivott az ismerősével, akivel utána felmentek a bérelt lakásba, hogy tovább bulizzanak. Eközben az ingatlan tulajdonosa rájuk szólt, hogy túl hangosak. Késő este csak egy koppanást hallott, de akkor még nem sejtette, hogy a férfit megölték. Reggel azonban már csak a halálra szúrt bérlőjét találta meg, akit a ház lakói szerint a gyilkosa egy dugóhúzóval szúrt nyakon.

Többen is azt mondták, félnek amiatt, mert nem találják a gyilkost. A fiatalhoz sokan jártak, egy ott lakó szerint egyszer be is engedett valakit, majd az elhunyt férfi megkérte, hogy soha többet ne tegyen ilyet, az illető ugyanis zaklatja.

A rendőrök a gyilkosság kapcsán először egy elhagyott pénztárca tulajdonosa után kezdtek nyomozni. Egy olyan férfi tárcáját találták meg a vasútállomáson, aki ismerte az áldozatot, ám kiderült, nem őt kell keresniük a rendőröknek.

Az ügyben emberölés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség ismeretlen tettes ellen.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: TV2