Teljesen tönkrement az élete annak a családnak, akinek legidősebb lányát, a 18 éves Emesét tavaly gázolta el egy ámokfutó Cegléden. A férfit a tragédia előtt már többször figyelmeztette a rendőrség, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat.

Tavaly április 24-én éjfél előtt pár perccel a körforgalomból kikanyarodva padlóig nyomta a gázpedált a ceglédi ámokfutó. A szakértők szerint 150 kilométer/órás sebességre gyorsult, amikor elütötte az úttesten átkelő Bognár Emesét és barátját Dávidot. A lány azonnal meghalt, szerelmét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

P. Levente sérülés nélkül szállt ki a kocsiból. Barátai közül az egyik segítségnyújtás nélkül elszaladt, felhívta az édesanyját, hogy elmondja, mi történt. Ő küldte vissza fiát a helyszínre. A felelőtlenül száguldozó fiatal miatt két család életébe örökre gyász költözött.

„A tragédia évfordulóján, hajnali négykor újra felébredtem. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban rendőrök csöngettek be hozzám, hogy közöljék: a lányom, Emese meghalt – mondta a Blikknek a gyászoló édesanya.

A sors furcsa fintora, hogy a család legkisebb lánya a gázoló húgának a legjobb barátnője. A lányok a tragédia után is barátok maradtak. Viszont az édesanyán kívül a család egyik tagja sem jár ki a Emeséhez a temetőbe, egyszerűen képtelenek erre.

A Blikk úgy tudja, a gázolónak hosszú bűnlajstroma volt, állítólag a tragédia előtt pár nappal a rendőrök becsöngettek hozzá, és figyelmeztették, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat. A szülők összeroppantak Emese elvesztésébe. Tavaly karácsonyfát se díszítettek, korábban minden áprilisban összejöttek a családi ünnepekre. Idén ez is elmaradt.

<

A lány szerelme, Klement Dávid számára a baleset előtti percek örökre törlődtek. Amikor a kórházban magához tért, Emesét szólongatta.

<

„Korábban a társaság középpontjában voltam, azóta képtelen vagyok mosolyogni, nem beszélgetek még a szüleimmel sem. Minden pillanatban Emesére gondolok, sosem bocsátom meg Leventének, hogy elvette őt tőlem”– mondta keserűen Dávid.

<

Az ügyészség most azt indítványozta, hogy P. Leventét örökre tiltsák el a járművezetéstől.

<

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Ceglédi Panoráma