Az élettársi kapcsolatban élő pár arra kényszerített egy fiatalkorú lányt, hogy pénzért férfiaknak szexuális szolgáltatásokat nyújtson. Rendszeresen vásároltak neki drogot és alkoholt.

A férfi már korábban is abból próbált pénzt szerezni, hogy fiatal lányokat közvetített szexuális szolgáltatásokra, akik abban az időszakban közös háztartásban éltek vele. 2018 márciusában az elkövető lánya áthívta magukhoz a tőlük pár száz méterre lakó, vele egy iskolába járó, néhány évvel idősebb, de még mindig fiatalkorú lányt. Ekkor a férfi és élettársa felajánlották neki, hogy lakjon Pest megyei házukba, amit a fiatal lány elfogadott.  

Néhány nappal utána közösen italozott a társaság, a férfi ekkor nyugtatókkal kínálta a lányt. Ezután pedig közösült vele, majd innentől kezdve a férfi rendszeresen szexuális életet élt a lánnyal, az élettársa pedig mind erről tudott. Ezenkívül a férfi rendszeresen vett neki alkoholt és kábítószert.

Pár hét múlva a férfi közölte a lánnyal, hogy a szintén náluk lakó, de már nagykorú lányhoz hasonlóan, neki is pénzhez kell jutni, méghozzá úgy, hogy szexuális szolgáltatást kell nyújtson idegen férfiak részére. A lány először erre nemet mondott, majd a férfi hosszas kérlelésére mégis belement a dologba. 

Ettől kezdve, egészen 2018 augusztusáig a lánynak többször kellett szexuális kapcsolatot létesíteni férfiakkal. A fiatal lány többször próbált kiszállni ebből a helyzetből, ám a férfi és az élettársa többször megfenyegették és bántalmazták, így kényszerítették vissza a kiszolgáltatott helyzetbe.

Végül a lány 2018 augusztusában mindent elmondott a szüleinek, akik segítségével minden kapcsolatot megszakított az elkövetőkkel. A Pest Megyei Főügyészség az élettársak ellen emberkereskedelem bűntette, kóros szenvedélykeltés vétsége illetve a férfi ellen kerítés bűntette miatt is vádat emelt.

Kiemelt kép: illusztráció